Târgu Mureş
20 May, Monday
18° C
TOP

Restaurant La Teo

Tot am zis că fac cumva să ajung şi la Teo că de cel puţin vreun an de zile nu mai călacasem pe acolo. Iar ultima dată când am fost nimerisem în mijlocul unui scandal. Restaurantul e situat pe strada Papiu Ilarian nr 1 chiar lângă Liceul Papiu.

Dacă nu ştiţi, din punct de vedere al designului Restaurantul La Teo e printre cele mai de bun gust şi inspirat dintre restaurantele locale. Personal îmi place că ai lumină naturală cu care foarte puţine restaurante din oraş se pot lăuda. În rest se vede multă atenţie pentru detalii şi un aspect aşa un pic vintage.

Meniul e mediteranean , italienesc… multe paste, pizza plus ceva mâncăruri de porc şi vită.  La ce preţuri are restaurantul( e mai scump decât Dublin-ul) avem anumite pretenţii. Noi am luat meniul şi evident că primele chestii alese nu erau disponibile. Nu ştiu cum reuşesc treaba asta … dar se pare că îmi iese :P. În rest te ia groaza la preţuri…   o porţie de paste la 22-24 de lei în condiţiile în care la Dublin e vreo 15 lei…  Eu sunt dispus să accept că sunt locuri unde astea sunt preţurile dar acolo şi prezentarea , gustul , serviciile te dau pe spate. Nu e cazul La Teo….

Eu personal am mâncat pizza… nu m-a impresionat deloc. A fost ok… dar pentru o quattro carni era mediocră şi ca deobicei mică. Dar nu mă pricep eu la pizza, cel de la care am învăţat cum se face e doar Chef pe bucătărie mediteraneană :). Am gustat şi pastele dar personal nu mănânc paste aşa că nu mă pronunţ despre cum sunt sau nu.

După mine e mult prea scump ca restaurant pentru locaţia în care se află şi pentru produsele care le oferă… dar cum nu mă pricep la restaurante(tot aşa îmi spun patronii aştia care comentează pe blog ) e doar o opinie personală. Amândoi , eu şi amica cu care am fost pe acolo, am hotărât că cel mai bine e să evităm localul când vrem să mâncăm. Nu e nici din cale afară de bun, nici ieftin nici nimic.

Şi …. tobe…. notele!(tineti minte sunt de la 1 la 5 , 5 fiind cea mai mare):

  • Locatie: 3 loc de parcare ioc… mai ales în timpul zilei eventual la cetate sau seara la Petru Maior în faţă… sau în spate la Papiu.
  • Aspect: 5. arată foarte bine, e curat , întreţinut nimic de obiectat
  • Servicii: 4. Servicii ok, sunt amabili, dar e stresant de-a dreptul cât sună ameţitul acela de interfon cu cu mâncărurile alea. În plus nu e chiar cea mai super atomsferă în care am fost…
  • Gust: 3, e mediocru. adică cred că la VHR eşti mai surprins de gusturi şi o simţi mai exotică decât la TEO.
  • Ambianta: 3. când am ajuns nu era nici un fel muzică pe fundal şi era chiar sinistru , între timp se rezolvase.
  • Pret 2, foarte mari …. o cină  de persoană costa lejer 60+70 de lei fără să fie pretenţioasă. Mie mi se pare mult…
  • Impresia generala : 3. E un restaurant care arată bine, exagerat de scump şi care de fapt nu e deosebit cu nimic faţă de să zicem Caesar.  ….  dar sunt absolut deschis la sugestii.   :D

Iar ca şi CanCan să vedeţi cât îi duce capu pe cei care se ocupă cu promovarea localului… Pe trip Advisor au pus un review de client cu o farfurie de mâncare pozată pe o masă de Inox de bucătărie de restaurant :)) genial! Iar aia cu Joyfull owner dacă aţi fost vreodată pe acolo ştiţi că e omul care inhibă orice zâmbet şi se ceartă cu toată lumea.

poze facute de mine sunt cele de mai jos. Iar poze de calitate  cu localul găsiţi pe site-ul lor

Comments (11)

 • bursucul gastric

  mancarea era mult mai ok inainte de renovare,eram fanul lor. acum,dupa ce domnul teo a prosperat,in opinia lui trebuie sa mancam pizza la pret de somon. si eu evit restaurantul tocmai din cauza dereglarii raportului calitate pret. nu inteleg cum de au reusit sa primeasca autorizatie avand in vedere ca sunt atat de aproape de liceul papiu. in rest,cu mici ajustari,il includ in top 5 restaurante din oras

  reply
 • Pizza de la teo e cea mai buna din oras, sau poate ca era numai pentru ca nu am mai fost pe acolo demult. Mi-a placut ca este mozarella pe pizza nu cascaval, si sosul e facut din rosii. In rest cum ai zis restaurantul arata de nota 10 🙂

  reply
 • OQ

  Restaurantul nu arata rau, mancarea e acceptabila, pacat ca e patronat de Domnul Teo care dupa parerea mea e un paysanne care strica toata imaginea

  reply
 • p smaranda

  La capitolul paste…nota maxima!In rest…toate cele bune!Nu merita sa ma deplasez taman pana acolo doar pentru o portie de paste iar la intoarcere sa-mi fluiere vantul prin buzunar!Poate isi mai reconsidera putin preturile.Alegerea lor!

  reply
 • SpookyOne

  Îşi ţine preţurile ridicate pentru selectarea clientelei, aşa că practic la notă nu plăteşti cine ştie ce paste dumnezeieşti sau pizza care să te dea peste cap de plăcere gustativă ci mai degrabă contribui cu spor la amortizarea investiţiei în renovarea localului. Şi la cum arată localul poţi să deduci cu uşurinţă că a turnat o basculantă de bani în el.

  reply
 • Dorin

  Pizza într-adevăr bună dare prețuri mari, pentru un așa oraș. Toți critică prețurile (și eu) dar uite că lumea merge și restaurantul mai funcționează :). Avantajul este că în Târgu-Mureș ai de unde să alegi, sunt atâtea pizerii… ar fi bună o listă cu pizeriile din oraș și un poll să voteze lumea (după anumite criterii)!

  reply
 • Dia

  Am avut o perioada in care mancam des paste la Teo -mie mi-au placut chiar mult (le recomand pe cele cu ceva sos de vodka). Singura chestie ce m-a nemultumit de fiecare data a fost lunga asteptare sa mi se ia comanda si sictirul chelnerilor.

  reply

Post a Comment