Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
13° C
TOP

Review Meniul Zilei Crama Calul Bălan

Da! Vă recomandăm! Precizăm de la început, după mai multe meniuri care au fost…așa și așa…că aici, la Crama Calul Bălan, meniul zilei este bun!

Așadar, săptămâna acesta am mâncat meniul zilei la Crama Calul Bălan, restaurant la care, sincer, nu am mai fost până acum. Este drăguț, este spațios, este curat și aerisit.

Ne-am așezat și noi la masă și repejor, în trecere pe lângă masa noastră, repejor, un domn ospătar ne-a luat comanda. S-a grăbit să ne întrebe dacă vrem două meniul zilei, noi am spus da dar…nu s-a gândit să ne prezinte meniul sau să ne spună că sunt două varinte și că poate, am vrea un meniu normal și unul vegetarian. Nicio problemă că l-am întrebat eu dacă sunt mai multe variante și, cu greu, a înțeles că mă refer la cel vegetarian. Graba strică treaba uneori!! În final comanda a cuprins un meniu normal și unul vegetarian.

Meniul zilei:

  • Ciorbă de pui a la Grec
  • Șnițel crocant de porc
  • Salată orientală
  • Desertul casei

și

  • Supă cremă de legume
  • Dovlecei pane
  • Salată orientală
  • Desertul casei

Într-un minut, două ne-au fost aduse pe masă tacâmurile și pâinea din partea casei.

Felul întâi ne-a fost adus în aproximativ 10 minute. Ciorba și supa au fost calde potrivit, cea de pui a la Grec puțin prea sărată dar bună la gust, nu grasă, carne a avut destulă și cantitativ suficientă. Supa cremă de legume foarte bună! Un mare plus! Gustoasă de-a dreptul! Caldă, condimentată potrivit, nu subțire, iar gustul…o să mai mănânc așa supă că tare bună a fost!

Un minus a fost faptul că supa a venit fără crutoane, acestea fiindu-mi aduse după aprox.10 minute când mai avea foarte puțină supă. Graba unora, lipsa de timp din partea altora…

IMG_6581-meniul-zilei-calul-balan

IMG_6585-meniul-zilei-calul-balan

Debarasarea a mers repede. În aproximativ cinci minute felul doi a venit însoțit de o salată de castraveți murați și de, un bun, desert. La aducerea felului doi domnul ospătar ne-a spus că au rămas fără salată orientală și că aceasta a fost înlocuită de cartofi prăjiți. Mhh… deloc pe placul meu! Aș fi preferat să vină să ne spună și să ne întrebe dacă suntem de acord cu această înlocuire sau dacă vream altceva în schimbul cartofilor prăjiți! Da, aș fi preferat să fie orez cu legume, nimic mai mult…

Am mâncat și așa. Cartofii au fost bine prăjiți, potriviți, cantitativ suficient. Șnițelul crocant a fost bine condimentat, potrivit de cald și bun la gust. Într-adevăr crocant!

Dovlecelul pane a fost și el bun la gust, ușor condimentat, crocant și călduț.

Cantitativ felul doi a fost suficient, ne-a săturat și ne-a plăcut, lăsând la o parte cartofii!

IMG_6587-meniul-zilei-calul-balan

IMG_6588-meniul-zilei-calul-balan

A venit și rândul desertului care a fost reprezentat de câte o bucățică de prăjitură cu mere. A fost foarte bună!! Proaspătă, gustoasă și…puțină :)) Yam!

IMG_6589-meniul-zilei-calul-balan

Am mâncat bine la Crama Calul Bălan, meniul zilei, în ale lui două variante, a fost bun, sățios și relativ repede servit.

În restaurant nu miroase a mâncare, nu este fum de țigară, este curat, au printre cele mai de calitate tacâmuri, este liniște, muzica ambientală s-a potrivit bine, servirea a fost bună cu câteva minusuri și anume prezentarea întregului meniu al zilei, aducerea crutoanelor în același timp cu supa și să ni se spună de înlocuirea garniturii înainte ca aceasta să fie pusă în farfurie!!

Raportul calitate/preț este unul bun, printre cele mai bune de până acum, preț/meniu este de 13 lei. Meniul are inclus desert și pâine din partea casei.

Sincere recomandări: meniul zilei la Crama Calul Bălan! Dacă vreți să mă contraziceți sau aprobați, sunteți bine veniți!! 😀

Puteți consulta meniul zilei pentru săptămâna viitoare accesând meniulzilei.info 

Poftă bună să aveți!

Post a Comment