Târgu Mureş
22 Feb, Thursday
9° C
TOP

Review Meniul Zilei Darina Dacia

Pentru acest review, am ales restaurantul Darina Dacia. Am mai mâncat acolo, chiar la începutul “vieții” sale și am rămas cu un gust bun atunci. Ei…lucrurile se schimbă.

După ce ne-am ales o masă, un domn ospătar a venit, în aproximativ 2 minute, să ne ia comanda. 2 meniul zilei am comandat și o apă plată la 0,33L.

Meniul zilei a fost format din:

 • ciorbă țărănească de văcuță
 • ceafă de porc la grătar
 • cartofi la cuptor
 • salată de varză proaspătă
 • prăjitură delicioasă

Pâinea din partea casei și ciorbele au venit repede, în aprox.5 minute. Ciorba a fost pusă în farfurii adânci în fața noastră, în cantitatea dorită de noi. A fost o ciorbă bună, condimentată potrivit, consistentă în legume și carne, potrivit de caldă și nu grasă. Printre feliile de pâine primite am întâlnit și felii mai vechi, mai tari printre cele proaspete. Nu, nu ne place pâinea veche!

IMG_3480

Debarasarea s-a făcut în aprox.6,7 minute, felul 2 venind imediat după. Ei bine, dacă ciorba a fost bună, felul 2 a fost mediocru. Cartofii la cuptor i-am primit reci, întăriți și cu prea mult rozmarin pe ei. Ne plac condimentele, verdeața dar nu așa! Ceafa de porc bine făcută la grătar și condimentată potrivit, stătea în farfurie într-o baltă pe apă/oțet de la salata de varză pusă la un loc cu cartofii și carnea!! Foarte neplăcut!

IMG_3489

Mult mai apreciată ar fi fost mâncarea dacă acei cartofi ar fi fost proaspeți sau măcar încălziți la cuptorul cu microunde, nu așa reci și tari și așa sărac condimentați. Vreau să cred că acel bucătar poate mai mult de atât.

Și, pentru că așa se practică des în Mureș, desertul a fost adus odată cu felul 2. Prăjitura delicioasă nu a fost o prăjitură ci o clătită cu gem de afine. O clătită bună, mare, cu mult gem de afine.

IMG_3492

Pe scurt, am mâncat binișor la Darina Dacia dar nu am plecat de acolo mulțumiți de mâncare. Se poate mai bine sau se putea doar la deschiderea restaurantului?

În restaurant nu miroase a mâncare, este bine aerisit, este curat și spațios. Pentru că avea un anumit nr.de mese rezervate, domnul nostru ospătar a uitat de noi, de faptul că i-am cerut nota… Nu e bai, ne-am descurcat noi ;))

Raportul calitate/preț este unul bun, preț/meniu este de 11,5 lei, meniul zilei având pâine din partea casei și un desert preparat. Prețul apei la 0,33L este de 3,5 lei.

Încercați meniul zilei la Darina Dacia, poate voi o să fiți mai mulțumiți de meniul lor. Vă așteptăm  părerile față de mâncarea lor!

Consultați zilnic meniul zilei accesând link-ul meniulzilei.info și vedeți ce meniu vă face cu ochiul.

Poftă bună!

 

Comments (2)

 • Dani

  Pari surprinsa de conditii, asa e si a fost intotdeauna la Darina (si pe Doja si Dacia). Mancarea gatita pe loc este facuta neglijent, ciorbele nu cred ca sunt facute de aceeasi bucatari.
  Neinvitata de CEO nu ai mai fost la Darina ?

  reply
  • Carmen

   Hehe! Am fost o singura data la Darina Dacia. Imi este peste mână sa ajung acolo 😀

   reply

Post a Comment