Târgu Mureş
20 May, Monday
18° C
TOP

Review Meniul Zilei Restaurant Darina

Primul review al meniului zilei pe anul 2016… nu a fost un meniu bun!! 🙁

Primul local pe lista acestui an a fost Restaurant Darina, situat pe str. Gheorghe Doja nr.177 (în apropierea autogării Siletina). Restaurantul este mare, drept urmare nu ne-a fost greu să ne găsim o masă liberă. Încă de la intrare am simțit mirosul de mâncare, așadar, da în restaurant miroase a mâncare. Nu foarte tare dar…miroase.

În foarte scurt timp un domn ospatar a venit și ne-a luat comanda: două meniul zilei (un singur fel).

Meniul zilei a cuprins:

  • supă gulaș
  • papricaș de pui
  • cușcuș
  • desert

În două, trei minute ne-au fost aduse tacâmurile și pâinea din partea casei (pâine proaspătă și multă). În aproximativ 13 minute, supa ne-a fost pusă în farfurii. Cât am vrut, atâta a pus.

Supa a fost potrivit de caldă, a avut cam puțină carne, consistentă…nu prea dar potrivit de condimentată și bunicică la gust. Pentru că și eu gătesc, pentru că știm cu toții cum arată cartofii proaspeți înt-o ciorbă, supă, tocăniță trebuie să vă spun că aici cartofii nu păreau a fi astfel ci arătau ca și cum ar fi fost congelați. Cartoful congelat se simte într-un fel anume, are altă consistență, are alt aspect și își pierde din gust. Nu știu ce au făcut cu ei dar…mă pot gândi ca supa a fost congelată și reîncălzită sau ca acest proces s-a întâmplat doar cu cartofii. Oricum s-a întâmplat, s-a simțit și chiar nu este în regulă!

IMG_7685meniul-zilei_darina

Debarasarea a mers relativ repede, felul doi fiindu-ne adus în aproximativ cinci minute.

Ei bine aici…în afară de cușcuș sosul chiar nu ne-a plăcut. Farfuria a fost plină, da, mult sos în ea dar… într-una din farfurii, în toată plaja de sos a fost o singură bucățică de carne de pui, foarte fiartă. Sosul nu a fost prea bine condimentat, îi mai trebuia puțină sare (nu am avut olivieră pe masă) iar acea smântână a accentuat această lipsă. A avut un gust…vag, a nimic…ceva moale, cald..dar nu pe care să îl mănânci cu poftă. Dacă erau niște murături drept salată cred că treceam mai bine peste acest fel din meniu. Cușcușul l-am mâncat pentru că era bine făcut și bun la gust.

IMG_7687meniul-zilei_darina

Am scăpat cumva de acest fel doi și am așteptat, în liniște, desertul. Acesta a fost reprezentat de câte o felie de salam de biscuiți. Recunoaștem că ne-a plăcut. A fost bun desertul! Gustos și bine făcut.

IMG_7690meniul-zilei_darina

A fost un meniu…care, cu siguranță, putea fi mai bun! Nu am plecat sătui de acolo pentru că nu ne-a plăcut felul doi…

Mai mult gust mâncării, folosirea ingredientelor proaspete și oliviera pe masă ar face o mare diferență!!

Restaurantul este curățel, spațios iar muzica la un volum potrivit. Servirea și debarasarea sunt ireproșabile iar domnul ospătar a  fost amabil. Problema este că miroase a mâncare în tot restaurantul dar…nu am ieșit mirosind a mâncare :p

Raportul calitate/preț este unul bun, preț/meniu este de 11,5 lei. Meniul are inclus desert și pâine din partea casei.

Încercați meniul zilei la Restaurant Darina și spuneți-ne părerea! Poate aveți norocul să nimeriți un meniu mai bun, unul mai proaspăt și cu mai multă carne.

Meniul zilei pentru mâine și săptămâna viitoare îl găsiți pe meniulzilei.info

Poftă bună și meniuri cât mai bune să mâncați în noul an! 🙂

Post a Comment