Târgu Mureş
03 Dec, Tuesday
4° C
TOP

Review Meniul Zilei Tempo-Laci Csarda

Pam pam…! De aceasta data o sa avem un review al meniului zilei mai…cum sa-i spun? deosebit :))

Am ales sa mancam la Tempo-Laci Csarda, meniul zilei facandu-ne cu ochiul. Ni s-a parut un meniu mai deosebit, o ciorba pe care eu nu am mai mancat-o pana acum, o ciorba de care am auzit ca se face si iata, ocazia sa si mananc!

Meniul a fost alcatuit din:

  • ciorba de ardei umpluti
  • pulpa de pui la gratar cu cartofi natur
  • salata
  • desert

Trebuie sa specific faptul ca localul era plin, terasa la fel, forfota era direct proportionala cu caldura de afara! Cu greu ne-am gasit o masa, cu putina umbra, la care sa mancam. Am gasit o masa pe terasa la care ne-am asezat iar in aproximativ sapte minute o domnisoara ospatar a venit sa ne ia comanda: doua meniul zilei si o apa plata.

In scurt timp pe masa a fost adusa painea din partea casei urmand si ale noastre ciorbe de ardei umpluti, in aproximativ patru minute. Destul de rapida servirea avand in vedere nr.mare de clienti.

IMG_4297

Cu o mare foame si nerabdare sa mananc pentru prima data acest fel de ciorba…pac!!! In ciorba mea, intr-o picatura mai maricica de ulei plutea un mare si urat si gras vierme alb cu cap negru!!! Cum sa nu vezi, in prima clipa, asa ceva in mancare?!?

IMG_4289

Nu am bagat lingura in ciorba, nu am miscat nimic din acel moment pe masa ci m-am dus sa chem managerul sa…rezolvam situatia, asta in timp ce unul dintre noi se “distra” pozand “vedeta” meniului. Va dati seama ca toata foamea si pofta de astfel de ciorba a disparut instantaneu! Adica ospatarul nostru cand a adus mancarea nu a aruncat nicio clipa ochiul peste ciorba aia!! Uita-te ce aduci la masa!! Vezi daca e bine aranjata mancare aia in farfurie, vezi daca e ceva in ea, vezi daca e ceva in neregula… Off…

IMG_4286

IMG_4288

Fara tam tam din partea mea, cu scuzele de rigoare din partea managerului si cu afirmatia ca viermele este, cu siguranta, din ardeiul gras ciorba cu surplus de proteine a disparut din fata noastra oferindu-ni-se, in schimb, oricare alta ciorba/supa. Am ales ciorba taraneasca de vacuta. Aceasta a fost adusa repede, fara vietati in ea si foarte fierbinte. Am asteptat sa se mai raceasca si apoi am inceput sa mancam si noi. Ciorba a fost buna, suficienta cantitativ, bine condimentata, foarte consistenta (putin prea consistenta totusi), nu grasa si cu carnita multa.

IMG_4291

IMG_4295

Debarasarea a fost facuta in aproximativ 7 minute, salata de muraturi si felul doi venind imediat dupa. Pulpa de pui a fost bine facuta la gratar (cu cateva urme de os si zgarci de la dezosat), potrivit condimentata iar cartofii natur bunicei. Portiile au fost destul de mari, reusind sa ne potoleasca foamea. Putin mai multa salata de muraturi ar fi fost bine venita!

IMG_4299

IMG_4301

Desertul, si anume placinta cu mere, ne-a fost adus repejor. A fost un desert bun, proaspat, gustos si bine primit. As mai fi cerut o portie, chiar daca nu ar mai fi incaput :))

IMG_4307

IMG_4310

Pot spune ca se mananca bine, cantitativ, la Tempo-Laci Csarda in ciuda “intalnirii” mele neplacute cu viermele! In restaurant nu miroase a mancare (cel putin cat am stat eu in asteptarea managerului nu mirosea), este un nr.mare de mese atat in interior cat si pe terasa, servirea este destul de rapida iar ospatarii sunt prompti si politicosi (asa a fost cu noi domnisoara ospatar, cel putin).

Raportul calitate/pret este unul bunicel, pret/meniu este de 15 lei, meniul zilei avand paine din partea casei si un desert preparat. Pretul apei la 0,50L este de 3,5 lei.

Cat despre vietatea din ciorba…se pot evita (ar fi de dorit sa nu existe din start asa ceva in mancare) astfel de evenimente daca ospatarii ar fi instruiti sa “analizeze” o clipa, macar pana ajung la masa, mancarea pe care urmeaza sa o serveasca clientilor. O secunda, doua si ar fi vazut oricine viermele si nu mi-ar fi ajuns ciorba in starea aceea!! Graba strica treaba Tempo-Laci Csarda si pe voi asta va costa clienti!

Nu va pot recomanda sa mancati meniul zilei la Tempo-Laci Csarda dar…o fac totusi cu propunerea de a ne spune cum vi se pare mancarea/meniul zilei acolo.

Meniul zilei pe maine il puteti afla accesand, cu incredere link-ul meniulzilei.info

Pofta buna!

 

Comments (12)

  • ana alwina

    Eu am mancat de multe ori acolo, inclusiv meniul zilei si n-am gasit niciodata asa ceva…Imi place mancarea si chiar mi-am adus cunoscutii la masa aici, toata lumea multumita. Sa speram ca a fost doar o scapare..

    reply
  • Mar

    Eu am patit ceva asemanator la “Casuta Bunicii” unde am primit felul doi de la meniul zilei cu fire de par peste si sub gratarul de pui. Nu am mai mers niciodata acolo 🙂

    reply
    • Carmen

      Spre norocul nostru meniul zilei acolo a fost fara astfel de “suplimente”.

      reply
  • Mircea

    Carmen, degeaba. Stim cu totii ca acel vierme l-ai crescut impreuna cu Dorin. L-ati crescut, l-ati dus la plimbare, avea si chip. Recunoaste. :-))

    reply
    • Carmen

      =))) buna asta Mircea!!

      reply
  • iulia

    Templo a fost unul dintre cele mai bune restaurante din oras dar a ramas doar cu renumele….

    reply
    • Carmen

      Am auzit aceeasi parere din partea multor persoane.Persoane care obisnuiau sa manance zilnic acolo si care au renuntat la acest obicei din cauza alterarii progresive a calitatii, gustului mancarii.

      reply
  • mada

    Eu zic ca e mai bine ca ospatarul nu a vazut ca e ceva in neregula…rezolva problema pe drum…..nu ai fi aflat niciodata cine s-ascaldat bine-mersi in ciorba ta…yeak!!!

    reply
    • Carmen

      Da, asa-i. Cand ma gandesc cati oameni au mancat ciorba aceea…

      reply
  • Eu zic ca viermele e certificare bio. Trecand peste aspectul estetic, altii mananca viermi ca si garnitura. Plus ca la cum arata de fiert cred ca era numa` bun…

    decat zic :)) Adica eu tinut si viermi vii in gura la pescuit.

    In schimb daca vad un singur fir de par mi se intoarce stomacul pe dos :)) si am o aversiune deosebita pentru orice asociez cu asta: sortiment mancare, loc, oameni cu care am fost. si dureaza luni de zile

    reply
    • Carmen

      Da, da bine Mihai :))
      Ma rezum la mancarea “traditionala” nu la cea “exotica”! :))

      Si da, la fir de par in mancare cred ca toata lumea este “alergica” si reactioneaza in acelasi fel si anume: dezgust total instantaneu!!

      reply

Post a Comment