Târgu Mureş
21 Sep, Tuesday
12° C
TOP

Review-Squash Mureș!

Dacă data trecută îți faceam o prezentare a squash-ului în care îți și dădeam câteva, bune, motive pentru care să practici acest sport, acum îți spun, în câteva rânduri, cum a fost pentru noi (3 membrii OIM) primul meci de squash.

Squash se joacă în 2 (simplu) sau 4 (dublu) jucători, într-un teren mărginit de patru pereți speciali, cu o minge mică, din cauciuc. Noi, jucătorii, trebuia să lovim alternativ mingea cu rachetele şi să o proiectăm pe suprafaţa de joc de pe cei 4 pereţi ai terenului.

Lovește mingea de perete tare!! Lovește-o cu cap! Folosește o strategie! Urmărește-ți adversarul și încearcă să îi anticipezi mișcările!! Vei câștiga!  Cu gândul acesta trebuie să intri în teren!

Ei, primul meci nu este așa simplu pe cât te-ai gândit că ar fi dar este, întradevăr, plăcut, relaxant și chiar te solicită!

Am intrat câte 2 în teren,după ce ni s-au explicat regulile jocului,  făcând din când în când schimb între noi. Începutul a fost puțin dificil, pentru mine cel puțin dar pe parcurs am reușit să joc mai bine. Mingea mică, din cauciuc, trebuie lovită tare și să alergi după ea pentru că…singură nu vine. Cade brusc! La începutul meciului sare mai puțin dar pe parcurs se încălzește și sare din ce în ce mai tare, lucru care te ajută.

Timp de o oră am obosit cu toții, trebuie să alergi în toate colțurile terenului, să fi atent la adversar unde îți dă mingea, unde cade, de câte ori cade (lucru important) și să o lovești cu racheta în așa fel încât să nu îți iasă din suprafața de joc.

Da, ne-am alergat unul pe celălalt, am lovit tare mingea cu un punct roșu (mingea pentru nivel mediu), ne-am și lovit cu ea (o dată), ne-am lucrat toate grupele musculare. A 2-a zi am avut febră musculară dar, sincer, a meritat!

Și în celălalt teren se juca, mai bine sau, ca și noi, la nivel de începător dar se vedea bine că jucătorii se simțeau bine. Oare ei au avut febră musculară a 2-a zi? :p

Un sport interactiv, solicitant, unul pe care îl poți juca și dacă plouă afară și dacă este seară.

Cine a câștigat? De această dată nimeni, poate la următorul meci ținem și scor! 😉

Vă recomandăm cu încredere acest sport! Squash Mureș te așteaptă!

Comments (4)

 • Terenul acela de squash este o gluma. Este mult prea mic si nu este destul de inalt nici pentru incepatori, nici pentru cei ce au mai dat de cateva ori cu racheta in minge. Faci 2 pasi, dai intr-un perete.

  reply
  • Squash Mures

   Buna ziua,

   Datorita configuratiei cladirii, si a faptului ca sala e construita la subsol, dimensiunile terenurilor sunt ceva mai mici decat standardele.

   Fiind o situatie “de facto”, acest lucru este explicat si jucatorilor.

   Cei care doresc sa faca miscare si sa arda calorii, nu considera acest aspect ca fiind un impediment.

   In plus, terenurile noastre sunt la dimensiunile “fratelui mai mic” al SQUASHului, si anume sportul denumit Ricochet. (care nu este o “gluma” 🙂 daca imi permiteti sa va parafrazez)

   Va invit sa va documentati din materialul de mai jos: http://www.squashmania.ro/care-sunt-diferentele-intre-squash-si-ricochet/

   Va multumim pentru feedback si va asteptam la miscare!

   Echipa Squash Mures

   reply
 • Vlad Aron

  mai este squash?

  reply

Post a Comment