Târgu Mureş
08 Dec, Friday
3° C
TOP

Rock am Ring/Rock im Park

Rock im Park/Rock am Ring – festivalurile gemene

Țineam demult să vă fac cunoscut festivalul de care mulți nu au auzit, însă la un moment dat a fost pe locul I în lume.

Rock im Park/Rock am Ring este un festival dublu, care are loc în aceeași perioadă, 1-3 iunie, cu exact aceleași formații, dar în două locuri diferite din Germania. Practic dacă o formație concertează vineri la Rock im Park, cei de la Rock am Ring o vor vedea sâmbătă sau duminică.

Rock am Ring are loc în Nürburg, pe un teren de curse. Se află în vestul Germaniei și din păcate în ultimii ani a mai fost evacuat din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Acum doi ani de exemplu, sâmbătă la amiază lumea a fost nevoită să plece acasă, iar concertele s-au anulat.

Rock im Park își duce veacul mai la sud, pe terenul de zepelinuri din Nuremberg. Sunt convinsă că sunteți familiarizați cu el, acolo îți ținea Hitler discursurile, un teren imens, înconjurat de un parc și un lac. Este preferatul meu, zona de camping fiind chiar în parcul uriaș. Ca să vă faceți o idee de mărime, campată cam în capătul parcului, pentru a ajunge la scena mare, mergeam aproape o oră.

Nemții, în ciuda faimei lor, sunt foarte prietenoși la festivaluri și nu am văzut nicăieri așa party cum are loc la ei în camping.

În primul rând, în camping poți aduce orice în afară de sticle. Asta înseamnă lăzi de doze bere, tării câte vrei atâta timp cât le torni în plastic, grătare, mini-frigidere cu mâncare de orice fel, sisteme audio, pe scurt tot ce îți trece prin cap. Cort, prelată, scaune, masă, tot confortul de care ai nevoie. Vecinul de cort avea o narghilea uriașă și cât era ziua de lungă stătea la umbră cu o bere fumând și invita oamenii care treceau pe lângă să i se alăture. De asemenea, pe teritoriul festivalului ai voie să intri cu orice băutură vrei atâta timp cât încape într-o cutie tetra pack de 1L. Adică o cutie de Santal. Aici ai regulamentul în engleză.

Drumul până la Rock im Park cu mașina îl faci în aproximativ 10 ore, dar până la Rock am Ring calea e mai lungă.

În 2018, cele două festivaluri aduc niște nume uriașe.

Ce spuneți de Foo Fighters? Celebra formație în frunte cu fostul baterist de la Nirvana, Dave Grohl, sunt renumiți pentru energia și showurile lor de excepție.

Următorii pe listă sunt Muse. Dacă nu i-ați prins în cele două dăți când au fost în București, aveți ocazia acum, la o zi de mers cu mașina de la Mureș.

Pe Jared Leto și 30 Seconds to Mars îi știa orice emo-kid care se respecta acum 10 ani. Anul acesta, la Rock im Park vin cu un ditamai show teatral, că deh, Jared e actor care se respectă.

Despre Gorillaz nu știu ce să mai zic, e genul acela de formație care îți place aproape indiferent de genul muzical preferat, iar Feel Good Inc. este imnul unei întregi generații (myself included). Cu proiecții uriașe pe scenă și întreaga formație pe scenă, sunt convinsă că va fi mișto.

Pe lângă headlineri, vine Marilyn Manson, Stone Sour, Avenged Sevenfold, Good Charlotte, Jimmy Eat World, Milky Chance, Chase and Status live și în stilul caracteristic al acestui festival, mai urmează multe anunțuri. Poți să le urmărești aici.

Este primul festival la care eram nevoită să aleg între două formații preferate mari pentru că ele cântau în același timp. Scenele sunt uriașe, activitățile fără număr, mâncarea dacă vrei să îți procuri de la food cort-uri, delicioasă. Ah da, și au ei o chestie mișto, în timpul concertelor se mai plimbă unii prin public cu butoaie reci de bere să îți facă refill dacă ai nevoie (la același preț ca la baruri) și nu vrei să faci o jumătate de oră până la stand să pierzi concertul.

Să îți iei neapărat pelerină de ploaie, cizme de cauciuc și cam tot ce îți dorești atâta timp cât nu e ascuțit.

Biletele se pot lua de aici și includ și campingul. Momentan costă 239 EUR pentru 3 zile plus ziua 0. Având în vedere că poți să consumi pe toată perioada festivalului doar ce ți-ai adus de acasă sau de la supermarketurile din apropiere, ieși mai ieftin decât la un festival din România.

Cam totul la ei pe site e în germană, deci dacă aveți întrebări, puteți să le puneți în comentarii și încerc să vă ajut.

Rock on! 🤟

 

 

Post a Comment