Târgu Mureş
30 May, Thursday
14° C
TOP

si totuşi unde găsim mâncare pură?

Na după cum ştiţi sunt pe la SMURD şi mă ocup de diferite proiecte legate de medicina de urgenţă. Evident în limita timpului disponibil…

Momentan avem o tură de studenţi străini pentru un curs de medicină de urgenţă avansată. O parte din ei sunt musulmani. Şi în perioada asta e Ramadanul. Şi n-ar fi aşa o problemă că ei nu mănâncă deloc carne de porc căci găsim destulă carne de pui. Problema e că orice carne pe care o mănâncă trebuie să fie “Halal”. no trăznet manole… m-au tot întrebat unde ar putea să găsească astfel de carne. Şi am rămas că mă interesez…

Aici am nevoie de ajutorul vostru. Dacă puteţi să întrebaţi în jur dacă cunoaşteţi cumva persoane care să ofere astfel de informaţii.  Unde găsim carne “Halal” adică pură din punctul de vedere al religiei musulmane?

aveti aici si un articol despre Halal

Şi bine ar fi să reuşesc sa aflu pentru că în ideea lor au zis că dacă nu găsesc carne “halal” nici o problemă, că putem merge prin satele din împrejurimi şi să cumpărăm animale vii că ei au bani şi eventual să le tăiem “Halal”  în spatele căminului…

Aşa că trebuie să mă ajutaţi să găsim carne “halal”.

Deci oare de unde să începem?

UPDATE: între timp am aflat că de cumpărat la magazin nu este dar am găsit nişte musulmani amabili care m-au ajutat în această privinţă. Am umblat un pic prin oraş dar …. e ok.

Comments (15)

 • Medina

  Bullshit! Lasa-i sa moara de foame cu tot cu indoctrinarea lor stupida. Nu ai ce face numai sa le sustii unor tampiti irationali si ilogici ideile si dogmele? Nu am nimic cu religia lor in mod special dar site-ul asta e cu totul pentru altceva, nu pentru a gasi mancare fanaticilor musulmani. Urmeaza sa le cauti virgine?

  reply
  • ELENA

   Nu face comentarii fara sa ai habar de ceea ce vb!Daca tu te-ai fi nascut intr-o tara Musulmana,la fel ai cauta si tu sa iti urmezi obiceiurile.Ce e rau in faptul ca intreaba daca pot gasi carne Halal?Vezi,din cauza unor oameni inapoiati ca tine,tara merge inapoi,nu inainte!

   reply
 • horatiu

  Hala sau dupa caz kosher nu prea gasesti in Ardeal. Dar se poate manca bine vegetarian.
  PS. Medina numele tau e Bervik?

  reply
 • Desi sunt total impotriva religiei, Medina, IQ-ul tau este la un nivel alarmant de scazut. Numa’ zic.

  Mihai, conform wikipedia > http://en.wikipedia.org/wiki/Halal < ar trebui sa gasesti destul de usor...cel putin asa inteleg eu din ce scrie aici: Explicitly forbidden substances A variety of substances are considered as harmful (haraam) for humans to consume and, therefore, forbidden as per various Quranic verses: Pork Blood Animals slaughtered in the name of anyone but Allah. All that has been dedicated or offered in sacrifice to an idolatrous altar or saint or a person considered to be "divine" Carrion (carcasses of dead animals) An animal that has been strangled, beaten (to death), killed by a fall, gored (to death), savaged by a beast of prey (except by a human) Food over which Allah's name is not pronounced (or at least not in a name other than Allah)[Qur'an Alcohol and other intoxicants.

  reply
 • Dagna

  Medina esti inexplicabil de revoltata! Ce ti-au facut bietii oameni? Ei au venit aici sa invete medicina, care pana la urma e ceva destul de nobil, nu? Poate ca mie personal desi sunt botezata crestin-ortodoxa, dogmele si ideile acestei religii ( ca a oricarei alta) mi se par ilogice si absurde dar nu o sa ma apuc sa judec oamenii ca tin postul pastelui. Intelegi?
  E destul de simplu.
  Ei sunt musafiri, au venit aici cu un scop bun si e de datoria celor care ii gazduiesc sa le ofere conditi cat mai bune si sa incerce sa le indeplineasca dorintele.

  reply
 • ilie

  Salutare,
  chiar daca e tarziu, poate ca mai aveti nevoe in cazul altor grupuri de musulmani.

  Carne sacrificata dupa HALAL se gaseste in Metro Palady si in Metro Baneasa.
  Exisa acolo o vitrina separata de celelalte tipuri de carne in care consumatorii musulmani pot gasi carnea dorita.

  Sper ca informatia sa fie de folos in viitor

  Toate bune
  Ilie

  reply
 • Sanda

  Buna!

  Mihai…ai gasit carne “Halal” in Mures? Si eu am nevoie pentru niste colegi 🙂

  reply
 • MACELARIA AL IMAM PRIMESTE COMENZI PT OI SI VITEI DE AID ( KURBAN BAYARAM ) PT MAI MULTE RELATII LA ADRESA DE EMAIL SAU YD .rabiatiron@yahoo.com MULTUMIM

  reply
 • cristina

  carne halal de pui este si la Auchan 🙂

  reply
 • cristi

  La puscarie dui ca este si porc hallal.Ce naiba sunt la medicina si nu sau lasat de traditiile lor imbecile din epoca de piatra lasate de Mohamed talibanul?

  reply
 • Alin stana

  A mai gasit cineva carne halal pe undeva prin oras ??

  reply

Post a Comment