Târgu Mureş
30 May, Thursday
13° C
TOP
Bologaș

Spectacolul „Bologaș” pe muzica celor de la Fără Zahăr vine la tine!

Când credeai că s-a epuizat creativitatea mureșenilor noștri, descoperi că te-ai înșelat amarnic. Pálffy Zsófi și Valentin Covaciu au scris textul pentru spectacol bilingv de teatru în aer liber „Bologaș”, cu muzică și versuri semnate de formația Fără Zahăr.

Spectacolul „Bolgaș” se va juca în această toamnă de șapte ori în mai multe zone ale orașului. Următoarele două reprezentații după premiera din 5 octombrie, vor avea loc în cartierul Tudor, marți (6 octombrie) și miercuri (7 octombrie), de la ora 20.00. În 6 octombrie, „Bologaș”-ul va avea loc în curtea Școlii Gimnaziale „Romulus Guga”, iar în data de 7 octombrie în curtea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”.

„Bolgaș” pornește de la conflicte obişnuite, banale, şi ajunge la drame ale personajelor. Cadrul, o şcoală imaginară, a fost inspirat de Articolul 3 din Legea Educației Naționale care este ridicol de utopic. Acestui nivel naiv, idealist, pe lângă sinceritatea neobișnuită a personajelor, îi este adăugat un filtru ironic. 

Există posibilitatea ca reprezentațiile din cartierul Tudor să se desfășoare în alte spații decât cele anunțate, dar vor avea loc tot în zonele Pandurilor și Fortuna.

Spectacolul va fi supratitrat în română și maghiară. Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate, fiind nevoie de o rezervare în prealabil prin platforma Eventbrite, accesând link-urile: aici (pentru premieră, 5 octombrie, Dâmbul Pietros), aici (pentru 6 octombrie, Pandurilor) și aici (pentru 7 octombrie, Fortuna).

Datele și locurile unde se vor juca următoarele reprezentații vor fi anunțate pe pagina de Facebook a Asociației Facem și în evenimentul spectacolului.

„Bologaș” este produs de Asociația Facem, în parteneriat cu 3g HUB și Universitatea de Arte din Târgu Mureș, în cadrul proiectului Teatru în fața blocului. Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Târgu Mureș.

„Bologaș”

Text: Pálffy Zsófi și Valentin Covaciu

cu: Barti Lehel András, Cristi Bojan (Kuki), Jancsó Előd, Mălina Moraru, Vajda Boróka, Narcis Zamfir

Scenografie: Gyopár Papp

Muzică: Fără Zahăr

Regie: Noémi Becsey-Imreh

Post a Comment