17 Jun, Monday
0° C
TOP

Spectacolul ”Ierbar” se joacă la Teatrul Național

IERBAR, spectacolul regizat de Radu Afrim, nominalizat la Premiul UNITER, se joacă la Sala Mare a Teatrului Național!

O meditaţie poetică asupra vieţii, având ca sursă de inspiraţie poezia însăşi, dar şi natura, spectacolul Ierbar prezintă o perspectivă inedită – filtrată prin sensibilitatea artistică inconfundabilă a lui Radu Afrim – asupra trecerii timpului într-un cadru în care coexistă cupluri tinere, cupluri de vârstă medie, dar şi cupluri în vârstă. Acestea se află în faze existenţiale diferite, dar fragilitatea, dorinţa de iubire şi de comuniune, precum şi conştiinţa că totul e efemer le impregnează fiecare gest şi acţiune. În freamătul nesfârşit al naturii putem distinge, la scară micro, caracterul infinit al universului macro care ne întâmpină cu răsărituri, apusuri şi stele, un univers deopotrivă familiar şi misterios-fascinant, de care suntem, în esenţă, inseparabili.

Ierbar e o experienţă teatrală multisenzorială, dar şi una interioară, o călătorie în care magicul însoţeşte concretul aşa cum, atunci când respirăm în ger, nu putem opri şuvoaiale de aburi să ne încadreze volatil chipurile.

Scenariul a fost scris de Radu Afrim şi este inspirat de volumul de poezie „Cartea plantelor şi animalelor“ de Simona Popescu.

Producţia a fost recent nominalizată la Premiile UNITER, la categoria nou-introdusă Cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută.

Din distribuţie fac parte actorii :

Nicu Mihoc – Viorel (Stalker), Berekméri Katalin – Róza, Elena Purea – Ea, Theo Marton – El, Alex Stoicescu – Darius, Laura Mihalache – Staminia, Cristina Holtzli – Rebeca,

Luchian Pantea – Piticu,  Ale Țifrea – Dia, Georgiana Ghergu – Sora 2, Loredana Dascălu – Sora 1, Mela Mihai – Profa şi Radu Anastas – Cameraman.

Regia artistică, filmările şi universul sonor îi aparţin lui Radu Afrim, scenografia a fost concepută de Irina Moscu, dramaturgia de scenă a fost realizată de Andreea Radu, Lighting design-ul a fost conceput de Cristian Niculescu, Video Design-ul îi aparţine lui Trucza Samu, asistent de regie a fost Dragoş Stoenescu, asistentă de scenografie a fost Sikó Dorottya, iar regia tehnică este asigurată de Teodora Crăciun.

În cadrul proiecţiilor video se regăseşte o lucrare semnată de artista vizuală Helen Flockhart.

Următoarea reprezentație va avea loc joi, 13 aprilie 2023, de la ora 19:00, la Sala Mare.

Spectacolul are o durată de 2h10 minute şi este recomandat persoanelor cu vârsta 🛑 14 ani +

.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe platforma www.biletmaster.ro

Biletele în format fizic pot fi achiziţionate de la casierie de luni până vineri între orele 09:00 – 19:00 şi, în weekend, cu o oră înainte de reprezentaţii. Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0365 806 865.

Consumă mai mult teatru, consumă-l că-ți face bine! 😀

Post a Comment