Târgu Mureş
01 Apr, Saturday
7° C
TOP

Startup Weekend, editia a 2-a

Anul trecut la sfarsitul lunii mai am participat la un eveniment care s-a dovedit a fi revelator pentru mine si anume Startup Weekend, care e un fel de accelerator de potentiale afaceri pentru intreprinzatori de orice varsta. Conceptul SW este urmatorul:  se vine cu o idee de afacere, apoi se creeza  echipe pentru a dezvolta afacerile propuse, iar in final in 54 de ore trebuie sa se prezinte un prototip al fiecarei afaceri, inclusiv latura financiara, respectiv care va fi sursa de profit a afacerii respective. Startup Weekend este de fapt un concurs, cu juriu si mentori. Acestia vor puncta fiecare proiect, la final fiind prezentati castigatorii.

Anul trecut am pornit spre eveniment singura, pe considerentul ca nu voiam sa fiu influentata de cineva in alegerea echipei si voiam totodata sa imi demonstrez mie ce limite si ce skill-uri am. Am incheiat evenimentul uber incantata , pe langa faptul ca am cunoscut niste oameni foarte faini, cu care inca pastrez legatura, am si invatat foarte multe despre mine, cunostinte care mi-au servit  in dezvoltarea mea personala. Pentru mine evenimentul a fost cu asteptari depasite, asta pentru ca am avut fler in alegerea echipei si afacerii (am luat impreuna cu echipa locul 3). Impresii despre editia trecuta gasiti aici :).

Partiea negativa a oricarui StartUp Weekend este ca sunt echipe care vin in competitie cu lucrarea pe jumatate facut acasa, ori una din regulile StartUp Weekend este sa se creeze un prototip al produsului de  la zero in 54 de ore. Si faptul ca unele echipe vin de acasa cu afacerea facuta e in dezavantaj pentru ceilalti participanti pentru ca e greu sa concurezi cu ei, dar si sa te alaturi unei astfel de echipe, care are deja in componenta toti membrii de care are nevoie. De aceea recomand celor care vin dezinteresati la eveniment, sa isi aleaga foarte atent echipa la care sa adere.

Ce vreau sa anunt eu de fapt este ca la sfaristul lunii mai, respectiv in weekendul 23-25 mai anul acesta, va avea loc o noua editie de StartUp Weekend Targu Mures si vreau sa va recomand tuturor sa veniti. Evenimentul se adreseaza oricui, pentru ca in final e o interactiune sociala unde oameni faini, curajosi si prietenosi se intalnesc si traiesc impreuna o experienta interesanta. Nu trebuie sa fii IT-st ca sa participi, e un eveniment unde indiferent de profesie, poti sa inveti multe chestii despre tine.

Pentru a va lua bilete acesati linkul http://mures.startupweekend.org/, sau pentru a afla mai multe puteti merge in fiecare joi  pentru a va intalnii cu organizatorii (unde e intalnirea aflati pe pagina lor de facebook). Acestia va pot raspunde intrebarilor pe care le aveti si puteti lua decizia daca vi se potriveste un astfel de eveniment sau nu.

Pana la sfarsitul lui mai voi mai reveni cu detalii despre subiect. Sper sa ne strangem cat mai multi. Din punctul meu de vedere StartUp Weekend e highly recommended. 

 

Comments (1)

  • Paula, partea aia negativa poate fi si un plus pentru cei care vin nepregatiti. Eu as lua asta ca pe un challenge. Nu de alta, dar in realitate nu toti incep de la 0. 😀

    reply

Post a Comment