Târgu Mureş
30 May, Thursday
15° C
TOP

StartUp Weekend – editia a 3-a

Unul din cele mai faine evenimente din aceasta primavara, StartUp Weekend a ajuns la editia a 3-a. Putem spune ca deja e o traditie ca in luna mai sa aiba loc un weekend intens.

Din fericire am participat la primele doua editii si va marturisesc ca la StartUp Weekend timpul trece mai repede decat in oricare alt weekend din an :). Daca va permite timpul, gasiti aici linkuri cu alte impresii personale despre eveniment: SW2013, SWmentori.

Conceptul este simplu: timp de un intreg weekend trebuie simulata dezvoltarea unei afaceri (startup) de la zero. Vineri seara, cei care au idei/ propuneri, se prezinta in fata publicului (celor inscrisi) si le expun. Apoi se formeaza echipele, iar in intervalul vineri ora 21.00 – duminica ora 17.00 trebuie livrat un prototip al fiecarui startup (demo aplicatie, un site draft etc).

Desi pare orientat spre IT, Starup Weekend este de fapt despre construirea unei echipe si descoperirea celui mai bun mod de functionare a acesteia, asa ca eu va recomand tuturor sa participati indiferent de aria de activitate. Este un exercitiu foarte bun de integrare in echipa si autocunoastere.

In perioada urmatoare voi reveni cu alte informatii despre StartUp Weekend. Pana atunci va propun sa va notati in calendar weekendul 22-24 mai, evenimentul unde puteti cunoaste o multime de oameni faini. Biletele se pot deja cumpara accesand acest link.

Ma bucur mult de astfel de evenimente, asa se naste ocazia sa cunosti oameni din acelasi oras, cu interese similare. E o ocazia grozava de networking, va spun din proprie experienta. Ne vedem acolo negresit :).

 

Post a Comment