17 Jun, Monday
0° C
TOP

StartUp Weekend Tîrgu Mureş, 24 Mai

Vă scriam săptămâna trecută despre motivaţie şi dezvoltare, iar acum vreau să povestesc puţin şi unde anume vreau să ajung cu această idee. La noi în oraş urmează un eveniment interactiv, motivant, a cărui menire e să scoată ce e mai bun din fiecare individ. Aşa că dacă vreţi să vă testaţi limitele, dacă vreţi să vă folosiţi creierul la capacitate ridicată, dacă vreţi să cunoşteţi oameni frumoşi cu care a face networking e o adevărată plăcere, atunci acesta este un eveniment pe care nu vreţi să îl rataţi.

Începând de săptămâna aceasta şi până în data de 24 mai, avem o nouă rubrica a site-ului numită StartUp Weekend, rubrică prin care am să vă ţin la curent cu tot ce are legătura cu marele eveniment şi anume, STARTUP WEEKEND Tîrgu Mureş. Acest eveniment STARTUP WEEKEND este o mişcare la nivel global prin care antreprenori din toate domeniile se adună în acelaşi loc şi învaţă împreună bazele şi formarea unei afaceri. Misiunea mişcării este să inspire, să educe şi să motiveze indivizi, echipe şi comunităţi, împărţind idei şi creând un mediu plăcut de muncă.

De principiu STARTUP WEEKEND este cadrul perfect în care un antreprenor poate afla dacă ideea lui este viabilă sau nu.  Pe scurt modul de desfăşurare este următorul: se poate înscrie absolut oricine, fără să fie obligat să vină cu o idee. Apoi în prima zi (vineri) cei care au o idee de prezentat, trebuie să explice în aprox 60 de secunde de ce consideră că ideea ei/lui merită validată. Mai departe trec doar ideile care prezintă cea mai mare susţinere din partea publicului după care urmează formarea echipelor. Aici fiecare participant aderă la proiectul pe care îl găseşte a fi cel mai interesant. Începând cu sâmbătă dimineaţa şi până duminică seara, se munceşte aprig la dezvoltarea şi implementarea ideii. Finalitatea activitaţii trebuie să fie un prototip al produsului (de ex o aplicaţie web, de fapt scheletul acesteia). Ce mai trebuie subliniat este originalitatea obligatorie a ideii. Nu este echitabil ca cineva care a muncit două, trei luni la un proiect, aplicaţie, etc, să se prezinte la Startup Weekend. E important ca ideea să fie nouă, fiind avantajoasă testarea ei pe un public mai larg.

Totul a început în Colorado, USA, în anul 2007 ca un eveniment bazat pe dezvoltarea unei singure idei. Un grup de invdivizi şi-au petrecut weekendul în jurul acelei idei pentru a fructifica la maxim potenţialul ei, iar cu timpul a evoulat în starea lui actuală; mai multe idei, una singură declarată câştigătoare. E vorba de un eveniment ce durează 54 de ore, adica de vineri seara până duminică seara, ore în care echipa trebuie să lucreze la full capacity pentru a realiza un prototip cât mai credibil.

În Romania au avut deja loc anul acesta două ediţii de STARTUP WEEKEND, unul la Cluj şi celălalt la Bucureşti. Iar faptul că s-au întâlnit şi la noi în oraş tineri dornici să organizeze un astfel de motor de acţiune, ar trebui să ne facă mândrii. De menţionat este şi că în zona est europeană, suntem singura ţară care găzduieşte 3 ediţii de Startup weekend, de regulă ţinându-se doar în capitală. Pe blogul mures.startupweekend.org dar şi pe pagina lor de facebook puteţi găsi toate informaţiile posibile şi imposibile: ce câştigaţi în urma experienţei, cum se desfăşoară, care este structura, cine sunt speakeri la eveniment, care sunt juraţii, etc.

Eu nu vreau să vă plictisesc prea mult în acest episod, pentru că până pe 24 mai, am să scriu un articol săptămânal pentru a vă convinge că e o mişcare în avantajul vostru, să veniţi. Eu deja m-am hotărât, voi merge negreşit la STARTUP WEEKEND.

Post a Comment