Târgu Mureş
05 Mar, Tuesday
15° C
TOP

SZIGET 2017 – Ziua 1

Daaa! Vă transmitem și anul acesta impresii de la Festivalul Sziget, direct din Budapesta! Doi oameni din echipa OiM, devotați să vă țină la curent cu tot ce se întâmplă la ediția de anul acesta a unuia dintre cele mai mari (dacă nu chiar cel mai mare) festivaluri din partea asta de Europă. Aceia suntem noi, Ovi și Dede!

După un drum destul de lung cu trenul din Cluj până în Budapesta, și o noapte în care am dormit relativ destul, am ajuns pe insula Óbuda din capitala Ungariei, care în fiecare an în ultimii 25 de ani se transformă pentru o săptămână în Sziget – Insula Libertății! 😀

Prima impresie: OMG ce e aici!

Da, fără prea multă dramatizare, asta am simțit după ce am trecut podul colorat pe care se face accesul în festival. Se întâmplau atât de multe lucruri în același timp, încât ne era greu să le procesăm pe toate: oameni care se pozau la semnul BUDAPEST, oameni așteptând la coadă pentru a-și pune bani pe cardul Festipay, terase de diverse mărimi și forme acolo și dincolo, scena OTP Bank, o scenă gigantică acoperită și ușă-n ușă cu ea Main Stage-ul Dan Panaitescu care e și mai impunătoare.

 

Extaz și confuzie, așa cum am spus și mai sus. Fiind prima noastră participare la Sziget, sentimentele astea au fost și mai pregnante. Nimic nu avea cum să ne pregătească pentru ce am întâlnit acolo. Am văzut multe poze de la Sziget în viața mea, dar pozele nu te ajută să apreciezi suprafața pe care se întinde festivalul, nici măcar harta detaliată a evenimentului: mergi ca prostu’ 30 de minute ca să ajungi la capătul insulei, și tot nu ajungi.

Dubioza Kolectiv a comis-o din nou

Încercând să trecem peste șocul inițial, am decis să mergem la concertul unei trupe pe care cu toții o știm prea bine. Băieții de la Dubioza au fost în apele lor pe Main Stage. Dacă au destul spațiu unde să se zbenguie și un public dinamic, nu le mai trebuie nimic. Au făcut show, ca de obicei. Nici nu mă așteptam să fie altfel. Interacțiune cu publicul cât cuprinde – aceasta e rețeta lor de succes.

Când se lasă seara peste Sziget

Când credeam și noi că ne mai obișnuim cu spațiul festivalului, a venit seara, și seara a adus cu ea o explozie de culoare și luminițe: copaci ticsiți cu milioane de luminițe aurii, lampioane multicolore și câte și mai câte. Imaginile vorbesc de la sine.

Headliner-ul serii, P!NK

Spațiul uriaș din fața scenei Dan Panaitescu era deja arhiplin cu jumătate de oră înaintea de ora începerii concertului superstarului P!NK. Ne-am croit spațiu cum am putut noi mai bine înspre fața scenei, dar ne-am oprit undeva la mijlocul distanței, pentru că pur și simplu nu se mai putea înainta.

Începutul show-ului a fost puțin stângaci, pe de-o parte din cauza unor probleme la microfonul artistei, iar pe de altă parte din cauza pieselor interpretate care necesitau multă mișcare din partea acesteia, iar acestea-i făceau vocea să tremure. Totuși, treptat, concertul a devenit din ce în ce mai interesant. Interpretarea unor piese precum Funhouse, So What? sau F**kin’ Perfect i-au pus vocea atât de apreciată în valoare, dar și interacțiunea cu publicul a ajutat mult la îmbunătățirea atmosferei. Per total, a fost un concert reușit, și nu ne-a părut rău că am participat la el.

Cam asta a fost prima zi de Sziget 2017 pentru noi. De-abia așteptăm să vedem cum va fi pe mai departe! Stați cu ochii pe noi pentru articole despre următoarele zile. Totodată, stați cu ochii și pe contul nostru de Instagram, unde postăm Story-uri direct de la fața locului! 😀

Photo credits: Rockstar Photographers (@RockstarPhotographers)

Post a Comment