Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
37° C
TOP

Sziget Festival – ziua 6

Si iata-ne ajunsi la ultima zi de festival, care a inceput cu o conferinta de presa cu organizatorii. Acestia ne-au chemat sa ne spuna cateva cifre si informatii generale despre festival, dar si sa ne raspunda la orice intrebari avem.

IMG_5713

Ce mi s-a parut mie interesant este ca festivalul a ajuns la editia nr 23 si ca top managementul a ramas acelasi. Anul acesta au fost gazduiti pe insula aprox 430.000 de oameni, iar ziua de vineri s-a desfasurat cu casele inchise, ajungandu-se la capacitate maxima. Organizatorii ne-au mai spus ca nu vor sa creeze asteptari din ce in ce mai mari in ceea ce priveste line-upul Sziget, ci vor ca festivalul sa fie sustinut din prisma experientei. Ideea e ca artistii au pretentii financiare din ce in ce mai mari (in 2015 cu 30% mai mari decat in 2014) ori pretul biletelor nu a fost ridicat decat cu aprox 10%. De aceea, Sziget vrea sa se promoveze ca un Festival obligatoriu de bifat o data pe an, nu doar pentru concerte ci si pentru celelalte activitatii de pe insula. Si sunt, foooarte multe activitati, zone de vizitat si experiente de trait. Momentan Sziget a devenit un brand, un festival vizitat de oameni din 95 de tari, iar speranta organizatorilor este ca situatia va ramane asa, in fiecare an, indiferent de line up.

Dupa conferinta ne-am plimbat prin cartierul Sziget si am ajuns la Art Zone, unde am luat o pauza de jumatate de ora, inainte de concertul Major Lazer. Concertul a fost unul exploziv de-a dreptul, inca de la prima piesa unul din membrii formatiei facand crowd dive. Pana la ultima piesa au energizat un public mare, un public multumit si care a raspuns pozitiv. Recomand Major Lazer.

IMG_5802

Dupa nici 30 de minute, a inceput cel mai asteptat concert al serii, respectiv Kings of Leon. Artistii din SUA au avut o prestatie mediocra, fara prea multa interactiune cu publicul si fara sa creeze o stare de transa. Cred ca a fost cel mai slabut concert de pana acum, si cum spunea cineva, daca nu erai fanul lor, nu cred ca au resusit sa convinga cu show-ul de aseara. Oricum, piesele Use Somebody si Sex on fire au fost pe placul publicului, care a fredonat la unison cuvant cu cuvant.

IMG_5867

Tot aseara am fost sa o vedem pe Paloma Faith, apoi am incercat sa ajungem la Alesso, dar pentru ca concertul se tinea intr-un cort, si acesta s-a umplut la capacitate maxima, nu am mai reusit sa intram. Ultima prestatie ce am vazut-o a fost Stamina MC, dar pentru ca deja era foarte tarziu (dupa 3 cred), nu am gasit un public prea receptiv.

IMG_5971

Aseara se cam simtea o briza de fine de festival, lumea era mai relaxata si poate usor obosita. Asa ca noi pe la 4 dimineata, am luat-o incet spre casa.

Sziget a fost o experienta incredibila, mai ales ca am venit prima oara aici si e un vis implinit. Am reusit sa ma conectez cu festivalul foarte bine si sa imi doresc sa vin aici an de an. Si am vazut-o si pe Florence live.

Zilele urmatoare am sa revin si cu cateva impresii generale de la festival. Pana atunci “sa traiasca Sziget, sa traiasca toata lumea.”

[AFG_gallery id=’23’]

Credit Foto: Dorin Bonta

www.dorinbonta.ro

Post a Comment