Târgu Mureş
02 Jun, Friday
14° C
TOP

Tâlharul bun la suflet – J’ai Bistrot

Despre această piesă v-am mai mai vorbit de câteva ori: aici şi aici. Eu am văzut piesa de 2 ori şi mi-a plăcut tare, tare mult pentru că e haioasă, vie, reală, tragică – are tot ce-i trebuie. Iar actorul – pe măsură. Nu prea am ce să mai scriu fără să mă repet, pot doar să vă trimit la teatru!

Miercuri, 8 mai, de la ora 19.30, luaţi-vă prietenii şi rezervaţi-vă locuri la monodrama “Tâlharul bun la suflet“, cu Adelin Ilie (în regia lui Laurenţiu Blaga)!

“Piesa lui Conor McPherson, “Tâlharul bun la suflet”, povestește în tonuri comice dar cu accente dramatice un “incident” petrecut în viața unui delicvent irlandez de mâna a doua. “Incidentul” povestit este cel care îi marchează destinul “eroului” nostru, aduncându-i acestuia o serie de probleme. De la iubirea eșuată pentru Greta, la sentimentele de familist trezite în sufletul de tâlhar de apariția fetiței Niamh și a mamei sale, de la simpla descindere în casa lui Mitchel până la o crimele ce au urmat acestei descinderi, povestea lui McPherson are toate ingredientele unei monodrame savuroase. “Tâlharul bun la suflet” este o poveste spumoasă spusă la o halbă de bere, o experiență inedită dar pe deplin utilă.”

Post a Comment