Târgu Mureş
21 Apr, Sunday
13° C
TOP

Teatru în faţa blocului

Din câte îmi dau eu seama, teatrul e o artă pe cale de dispariţie, lucru care nu prea ne face cinste.

Pentru a ne apropia din nou de acest tip de manifestare culturală, Casa de Producţie Culturală (despre care, din păcate nu am reuşit să aflu mai nimic) cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Judeţean (deşi au trecut alegerile, instituţiile se implică în astfel de evenimente), organizează o sesiune mai deosebită de teatru.

Părerea mea e că s-a observat o lipsă acută de interes faţă de teatru, şi atunci s-au gândit să ia măsuri. Astfel că dacă nu vine Mohamed la munte, vine muntele la Mohamed, iar artiştii şi-au luat “caravana” în spinare şi s-au decis să ne surprindă chiar în faţa blocului. Presupun că totul a pornit de la ideea de a se apropia cât mai mult de oameni, ajungând să susţină spectacole chiar în inima cartierelor. Ingenios, trebuie să recunosc. Mi se pare genul de manifestare care ar fi pus în picioare în capitală sau în Vest, dar nu pot decât să mă bucur că încet dar sigur, ne occidentalizăm şi noi. (Am văzut în Bucureşti un lucru absolut minunat, şi anume o orchestră de filarmonică de vreo 20 de instrumentişti, susţinând un concert, profesionist de-a dreptul, într-un parc. Lumea era în delir, iar eu alături ei)

Programul artistic susţinut este următorul:

“Attilio şi Diotima” de Andreini Isabella
cu: Andrei Chiran, Bianca Holobuţ
regia: Mihaela Romonţi

“Tacito şi Amasia” de Andreini Isabella
cu: Claudiu Banciu, Ioana Decianu
regia: Cristian Bojan

“Celia, Fulvio şi Amor” de Bruni Domenico
cu: Andrei Gherghe, Laura Mihalache şi Cristian Bojan
recia: Cătălin Chirilă

Programul Spectacolelor este:

Luni. 16.07.2012
ora 20:00
Cartierul MUREŞENI – str. Reşiţa nr.3

Marţi. 17.07.2012
ora 20:00
Cartierul TUDOR – Parcul Izvor (lângă Macul Roşu)

Miercuri. 18.07.2012
ora 20:00
Cartierul UNIRII – Parcul din str. Decebal nr 26-30

Joi. 19.07.2012
ora 20:00
Cartierul Tudor – Parcul din spatele complexului Favorit

Vineri. 20.07.2012
ora 20:00
Carierul Dâmbu Pietros – în faţa Şcolii nr.17

Un astfel de proiect nu putea decât să presupună intrare liberă la toate piesele de teatru. Eu ţin morţiş să îi felicit pentru iniţiativă, pentru că poate face diferenţa. Există şi şansa, ca oamenii să fie reticienţi, dar nu se ştie niciodată. Eu le urez mult succes şi să mai auzim de astfel de proiecte.

PS: Sper să nu vină ploaia peste ei, ar fi mare păcat, atât de multă muncă să fie spălată în van.

Update: Festivalul este sprijinit de Universitatea de Arte şi Teatru 74, iar artiștii implicați în acest proiect sunt fie studenți ai universitații, fie tineri absolvenți ai acesteia.

Comments (1)

  • Sandra Sc

    Ieri, in Tudor a iesit foarte foarte fain. A fost destul de multa lume si o gramada de copii foarte incantati de scenete si care s-ar fi implicat in fiecare moment, daca se putea. 🙂 Merită să treceţi în vreuna dintre zile.

    reply

Post a Comment