Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
34° C
TOP

Teo si Vizi în Old City

Teodora e tipă nu e ăla de de la Cafe Deko cu glumele care ne tot dă ţeapă că vine în Jazz.

Deci săptămâna trecută am ajuns aşa cu toată ruşinea pentru prima dată la Vizi si Teo în old city. Că miercurea e aşa mai lejeră şi e cu muzică live… şi am intrat un pic asa în şoc. Deci sincer nu mi-a venit să cred cât de gol poate să fie şi cât de bine poate să cânte Teodora.

Dar nu ma mir sincer… că ăştia suntem … nu ştim să apreciem cultura dar ne simţim jigniţi când suntem făcuţi proşti şi necivilizaţi sau mai rău… inculţi. Acuma să nu fie cu supărare dar efectiv era pe jumate gol pub-ul şi se cânta muzică live de calitate, acoustic…. coveruri şi piese originale.  Dar na … dacă nu erau alea 3 piese de la ACDC care le cunoaşte lumea, un pic de phoenix si nişte coveruri după compact s-a terminat cu cultura muzicală e tîrgumureşeanului.  Dacă moare vreun artist de-ăsta obscur gen Mălina Olinescu… toţi suntem mari cunoscători ai pieselor , ne văităm pe facebook ca vai săraca.

Chiar nu mă mir că sunt chemaţi atâta să cânte şi Rotilos şi Hijack… Doar nu le forţează nimeni intelectul oamenilor din public cu amy whinehouse, sting, the police, elton john…. o ţinem aşa low level ca orice babuin sa poată recunoaşte piesa şi să o fredoneze indiferent câte tone de bere a băut.Şi vorba aia… de-ar fi măcar pe bani intrarea… dar aşa la gratis ce rost are să mergeţi?  staţi acasă puneţi pe OTV sau taraf si ieşiţi vinerea în office la hijack şi gata ştiţi să apreciaţi muzica live… nu contează că Teodora cu leucoplast pe gură îi dă lecţii la Willie(fără supărare dar asta e)…

Sincer nu mă mir că cel mai citit articol ever de pe outinmureş este “Concert Nicolae Guta sala polivalenta” că aştia suntem  şi sunteţi… o naţie de manelişti.  Iar povestea cu nu iese lumea miercurea în oraş nu ţine… că marţea la Puzzle Night sunt rezervate toate mesele si cu 4-5 zile înainte.

Eu atâta sper ca măcar de ruşine să mai ieşiţi să beţi o bere miercurea în Old City, să ascultaţi o muzică bună … altfel decât ce auzim săptămânal în office.  Nu de alta dar începe să mi se facă scârbă de toţi ţăranii şi parveniţii care mă înconjoară şi care au ifose de “connaiseurs”….

PS: Chiar nu s-a plâns nimeni de la Old City că nu au clienţi sau că nu le merge treaba. Pur şi simplu asta e o frustrare de-a mea pe care vroiam să o spun de mai demult… dar n-am avut contextul :).

Comments (1)

  • Victor

    Da, mare pacat ca nu sunt apreciati oamenii cu voci bune sau orice alt talent artistic. Din pacate cam peste tot e asa nu doar in Mures. Cum ai spus si tu: Taraf frate si OTV asta e important in Romania.

    reply

Post a Comment