Târgu Mureş
30 May, Thursday
13° C
TOP

Ţinutul lui Moş Crăciun

Mi-aduc aminte cu nostalgie de iernile petrecute la malul mării, acasă. În centrul iernilor friguroase stătea întotdeauna o oază de speranţă, sărbătoarea mea preferată, Crăciunul. Din dorinţa de a recrea acele momente magice din copilărie, de când sunt în Târgu-Mureş, sărbătoarea Crăciunului începe pentru mine în data de 1 decembrie.

Unul dintre primele lucruri care mă introduce în atmosfera de sărbătoare în fiecare an este îmbrăcarea oraşului în straie de sărbătoare. În fiecare an, cartierele din Târgu-Mureş dar mai ales centrul oraşului parcă se transformă total. În acest an, organizatorii ne pregătesc ceva cu totul şi cu totul special.

În perioada 5-23 decembrie se deschide pentru toţi târgumureşenii, Ţinutul lui Moş Crăciun. În acest an ţinutul este format din punctele de referinţă ale oraşului precum bradul împodobit din centru, Bulevardul Cetăţii şi Piaţa Teatrului.

Bradul din Piața Trandafirilor, căsuțele cu bunătăți pentru masa de Crăciun, daruri de pus sub brad de pe Bulevardul Cetății și atmosfera feerică din Piața Teatrului fac parte, în acest an, din acest ținut de poveste. Moș Crăciun cu a sa sanie trasă de…cai va face, zi de zi, turul acestui tărâm pe care vă invităm să-l explorați.

Aşadar, vin sărbătorile! 🙂

Post a Comment