Târgu Mureş
30 May, Thursday
13° C
TOP
trei surori

„Trei surori“ de A.P. Cehov, se joacă online

„Trei surori“ de A.P. Cehov se va juca online – atracţiile idealurilor versus provocările realităţii, în producţia Companiei „Liviu Rebreanu“.

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu Mureş te invită să te instalezi comod în fotoliu, ca şi când ai fi în sala de spectacol, şi să vizionezi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

În fiecare vineri, de la ora 20:30, teatrul îți propune o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al tău, continuă să fie vie şi relevantă.

Vineri, 5 iunie 2020, ești aşteptat pe canalul de YouTube al Companiei „Liviu Rebreanu“ să vizionezi „Trei surori“ de A.P. Cehov, în regia lui Harsányi Zsolt.

Prezența unei obscurități inevitabile care așteaptă să consume toate lucrurile luminoase și vii este, paradoxal, ceea ce îl face pe A.P. Cehov unul dintre cei mai vibranți dramaturgi ai lumii moderne. „Trei surori“ este o piesă care explorează speranța și disperarea în Rusia secolului XIX, o piesă despre o lume în schimbare, o piesă despre tot și nimic. 

Unde le identificăm astăzi pe Mașa, Olga și Irina și cum va reuși regizorul Harsányi Zsolt să le aducă mai aproape de noi, respectând spiritul operei lui Cehov și farmecul rusesc al secolului XIX, ești invitat să afli urmărind spectacolul realizat pe Scena Mică a Teatrului Naţional Târgu Mureş. 

Din distribuţie fac parte actorii:

  • Luchian Pantea (Andrei Prozorov), Raisa Ané (Natalia Ivanovna), Elena Purea (Olga), Roxana Marian (Maşa),
  • Georgiana Ghergu (Irina), Costin Gavază (Kulâghin), Bokor Barna (Colonelul Verşânin), Claudiu Banciu (Tuzenbach),
  • Csaba Ciugulitu (Solionâi), Eduard Marinescu (Cebutkin), Sergiu Marocico (Rode), Tiberius Vasiniuc (Fedotik),
  • Ştefan Mura (Ferapont) şi Cristina Holtzli (Anfisa).

Costumele au fost create de Cristina Milea, decorul a fost conceput de Bajkó Blanka, dramaturgia de scenă a fost semnată de Kacsó Judit-Andrea, regia tehnică a fost asigurată de Stelian Chiţacu iar sufleur a fost Dana Arţuche.

Pentru a rămâne conectat cu teatrul și în această perioadă, abonează-te la canalul teatrului de YouTube, pentru a primi notificări despre noi conținuturi. 🙂

#stayhome #staysafe #enjoyTeatrulNational #enjoyTreiSurori

Post a Comment