Târgu Mureş
19 Jul, Friday
32° C
TOP

Turul fabricii Heineken, Tg Mureş

Fabrica de bere Heineken Tg Mureş doreşte să se promoveze cât mai intens, pentru că aşa îi stă bine oricărei firme de prestigiu, nu-i aşa?

Şi pentru aceasta, au organizat anul acesta ziua porţilor deschise, eveniment care a mai fost şi acum doi ani. E important să atragi atenţia comunităţii asupra ta ca firmă, pentru că în definitiv ei te cumpără, şi mi se pare foarte important să te prezinţi profi la capitolul implicare, pentru că altfel te consumă populaţia când vede că “îţi pasă” ţie ca firmă.

Şi pentru că urmează ziua porţilor deschise, prima şi prima dată au luat legătura cu presa, pentru că de aici porneşte informaţia spre popor. Şi astfel s-a organizat un tur al fabricii să vedem mai întâi noi, ce fac ei acolo în Ungheni.

Cuvântul de ordine al întregii experienţe este profesionalism (mulţumesc Irina). Atunci când am ajuns (eu, Mihai şi Laci) am fost întâmpinaţi de echipa de PR (McCann PR) care ne-a luat toate datele pentru a putea apoi să ne trimită materiale despre firmă. Am ajuns în sala de protocol (aprox 30 de pers din presă) unde totul era impecabil, iar pe masă evident cafeluţa şi apa pregătită. Încă nici urmă de bere… :). Ne-au vorbit pe rând directoarea Heineken, doamna Ana Maria care are o vechime de 29 de ani în industria berii, de la care am aflat că firma funcţionează de la începutul anilor ’90. Dacă la început produceau 25.000 hectolitri de bere, s-a ajuns acum la aprox 2 milioane de hectolitri. Din anul 2008 cele mai multe secţii au fost automatizate şi cel puţin ca imagine e impecabil în intreaga fabrică. Am mai descoperit că deşi denumirea sub care funcţionează e Heineken, se produc următoarele branduri de bere: Neumarkt până în 2010, iar de atunci au mai intrat pe linia de producţie şi Bucegi, Silva, Golden Brau şi Silva Dark. Iar pentru berea Ciuc şi Ciuc Radler, au secţie doar de îmbuteliat.

Aşa că din punctul meu de vedere puteţi să consumaţi liniştiţi, pentru că la capitolul igienă excelează. Apoi ne-a vorbit domnul Flavius, director dep juridic şi public affairs, reprezentantul lor PR simpatica Ana Maria, iar la sfârşit a luat cuvântul directorul lor de vânzări, un domn olandez, care are un nume foarte complicat pentru a fi reţinut Acest domn m-a bucurat enorm când ne-a adresat primele propoziţii în limba română. Felicitări pentru efort. Dar de băgat la cap, că au o echipă profi, oameni care ştiu ce fac şi despre ce vorbesc. Sau cel puţin mie aşa impresie mi-au lăsat.

După ce s-a încheiat turul am ajuns în sala de degustare unde ne-au fost pregătite 3 pahare: must de bere Neumarkt, bere nefiltrată Neumarkt şi bere normală Neumarkt. Avea un gust bunicel berea, dar eu personal nu sunt o consumatoare inrăita de bere Neumarkt, a nu îmi fi luat în nume de rău. Şi din sala de degustare înapoi la protocol, unde s-a văzut că nu s-au zgârcit cu evenimentul acesta. Ne-au pus la dispoziţie mâncăruri fine, vezi poze pe facebook, iar crem de la crem a fost prezenţa celui mai cunoscut barman din ţară, fără doar şi poate, Valentin Luca, mai uşor cunoscut ca fiind finalistul de la Românii au talent. Băiat profesionist nu glumă, adică e plătit să facă spectacol şi a făcut. A aruncat cu sticle în sus, a jonglat şi cu 3 deodată, unele sticle cu gâtul în foc, apoi cu artificii, ce să mai, show. Nu degeaba e campion naţional de n ori, şi campion internaţional la multe competiţii. După ce m-a scos în faţa tuturor să mă înveţe cum să fac o mişcare de barmaniţă (mă rog, el a încercat, nu are nici o vină că eu nu excelez într-ale dexterităţii ) am stat de vorbă cu el câteva minute. Foarte degajat, surprinzător de relaxat şi mai ales deschis la orice întrebare. Despre el o să revin cu un interviu separat, pentru că deja începem să ne specializăm şi pe interviuri.

Ca şi impresii personale e că fabrica Heineken a ştiut să atragă reflectoarele asupra-şi. Şi s-au pregătit pentru asta, fără să se uite la bani. Bravo lor, au vrut să se vorbească despre ei şi au reuşit. Aştept să văd proiecte de-ale lor în care să implice comunitatea, abia atunci am să cred că tot ce au spus e realitate. Îi predau legătura lui Mihai, aşa că ţineţi-vă bine (va urma).

Încă o dată, nu uitaţi că mâine Heineken îşi deschide porţile pentru toată lumea.

Poze găsiţi la noi pe facebook. 

Post a Comment