Târgu Mureş
19 Jul, Friday
32° C
TOP

Din concediu….

Pentru că e weekend şi n-am chef să mai scriu despre cum în cort un cocktail costă  15 lei la bar şi 17 lei la ospătar am zis să vă fac un reportaj mic despre concediul meu în Germania.

Drumul: dacă nu aveţi maşină cu care să mergeţi mergeţi cu orice altceva în afară de autocar. Sunt groaznice autocarele…  eu am mers tur retur cu Pletl , un fel de troci ambulante pentru care programul care se respectă aproximativ la nivel de zi….  93 de euro un drum dus.

 

Prin Germania

Să vă imaginaţi că România nu arată aşa pentru că vezi doamne noi suntem săraci…. nuuuu România e groaznică pentru că pe lângă faptul că suntem săraci tot poporul e un popor de babuini. simplu!

Am fost la pescuit , m-am plimbat prin diferite oraşe, am văzut tot felul de oameni educaţi şi mai puţin educaţi. Însă şi needucaţii lor sunt mult mai civilizaţi decât babuinii noştri.  Nu există gunoaie pe malurile apelor….  nu există gălăgie  şi totul merge perfect.

Dar să vă recomand mai bine nişte chestii… Hai să luam Munchenul. Dacă ajungeţi acolo să ştiţi că cele mai importante repere sunt Gara şi Primăria. de acolo vă cam descurcaţi să ajungeţi oriunde.  Dacă mergeţi la Oktoberfest să vă luaţi bani la voi daca vreţi să vă chefuiţi … nu de alta dar sub 5 euro beti decât apă şi suc  iar în corturile cu chefurile alea ca lumea berea e pe la 10 euro bucata.  oricum e foarte pestriţă şi amuzantă lumea…. şi oricât de beţi ar fi oamenii niciodată nu ai impresia că s-ar putea isca vreun scandal.

Prin Munchen mie imi place să ma plimb prin oraş dar nu în zonele turistice , ci cele adiacente. În Munchen dacă mergeţi în zona odeonplatz o să găsiţi cele mai luxoase magazine…. ceasuri de peste 100K euro , haine, foto şi în general nu prea sunt turişti pe acolo. Mai e de mers în piaţa e zi numai ca să vedeţi cum arată o piaţă adevarată. mie imi plac carmangeriile (metzgerei-urile) si  magazinele de peşte dar sunt de toate. O să fiţi impresionaţi de gradul de civilizaţie, de tarabele de brânză care au vinuri pentru brânzeturile alea, de tarabele de condimente, etc.

Ca oraş cred că printre cele mai frumoase în care am fost până acum e Regensburg şi am văzut destule.  e oraş Universitar, port, cu aer medieval…. frumos de tot.

Aruncaţi o geană pe profilul meu pentru pozele de anul acesta din Germania vedeţi ce-i pe acolo.

Post a Comment