Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
37° C
TOP

Urban Talks @ 112 Coffee & Co.

Îți recomandăm un eveniment dedicat, în totalitate, orașului! Totul despre și pentru orașul în care trăiești.

Despre spațiului public urban și calitatea lui se vorbește tot mai mult în Târgu Mureș. Ne uităm la orașele din jurul nostru care reușesc să conceapă proiecte care mai de care mai inovative pentru a-și pune în valoare străzile, trotuarele, parcurile – spații care să răspunde nevoilor cetățenilor.

Organizatorii acestui eveniment cred că și Mureșul are nevoie de același parcurs inovativ. Totuși, simțim cu toții că se întâmplă prea puțin. Prin platforma Urban Talks se dorește crearea unui spațiu în care toți cei interesați de viitorul orașului să se întâlnească, să se cunoască, să discute și să dea naștere ideilor care să ne aducă mai aproape de idealul nostru: un Târgu Mureș prietenos, orientat spre viitor; un Târgu Mureș din care să nu mai plece tinerii din nevoia de a-și face un rost, lucru pe care mulți îl consideră imposibil aici.

Invitații primei întâlniri Urban Talks sunt:


* Zoltán Soós, primarul Municipiului Târgu Mureș;
* Klaus Birthler, membru al asociației unDAverde și arhitect nominalizat la European Prize for Urban Public Spaces în anul 2014;
* János Orbán, cercetător și istoric de artă la Muzeul Județean Mureș.

La această primă întâlnire se va discuta despre viitorul zonei centrale a orașului în contextul concursului de idei pentru spații pietonale în municipiu, dar și al concursului similar desfășurat în urmă cu 3 ani, intitulat „My City”, prin care se dorea reamenajarea întregii zone centrale dar și a zonei Bulevardului Cetății.

Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 4 septembrie 2021, de la ora 16:00!

După eveniment, rămânem cu toții la 112 Coffee & Co. pentru un cocktail, la săptămânală întâlnire Cocktail Street.

Schimbare se produce doar dacă acționăm împreună!

Hai să îți exprimi părerile în cadrul evenimentului Urban Talks! Hai la dezbatere, discuție și socializare! 🙂

Post a Comment