18 Jun, Tuesday
0° C
TOP

Vernisaj in J’ai Bistrot

In data de 9 septembrie, de la ora 17:00, J’Ai Bistrot gazduieste vernisajul de picturi si instalatii experimentale “Universuri suspendate in timp” de Teodora Oniceanu si Scarlett Kirsch.
Inspirate de muzica, teatru, dans, divin si magia data de acestea, cele doua artiste amatoare si-au propus sa imortalizeze in picturi combinate cu modelaje, sticla, oglinzi si instalatii experimentale trairi, emotii si viziuni asupra surselor de inspiratie; perspective atat comune cat si contrastante, sentimente in

terioare exteriorizate si exterioare interiorizate. O perceptie a divinului, a unor lumi paralele ce se intersecteaza prin sunet si culoare, lumini si umbre, linii curbate de spiralele timpului.
Proiectul lor este unul experimental, ele lucrand impreuna la fiecare dintre picturi, uneori in acelasi timp pe acelasi suport, alteori intervenind asupra lucrarilor separat.
Pentru a realiza acest proiect cele 2 s-au folosit de diverse tehnici, combinand conventionalul cu non-conventionalul. Au realizat astfel tablouri in ulei, akril, acuarela in care au incorporat modelaje din lut, sarma, oglinzi si sticla sparte, carton si altele. Au folosit de asemenea cafea, ceai verde, pigmenti, ceara, panza, rigips si polistiren.
Rezultatul: o modalitate de colaborare interesanta, dupa cum este descrisa de una dintre artiste: “Am experimentat un mod de lucru interesant si imi permit sa spun, mai flexibil. Cu toate ca am urmat linia pe care impreuna am stabilit-o impreuna in schitele de inceput, ne-am permis totusi sa revenim asupra ideilor, sa intervenim una asupra viziunii si tehnicii de lucru a celeilalte, exploatand totodata si resursele intamplatorului. Uneori am fost spontane alteori am ramas la o idee fixa. Ne-am influentat reciproc, am interactionat artistic, am intervenit una asupra viziunii si modului de lucru al celelilate, ne-am detasat, am gasit puncte comune si diferentieri; un mod inspirant de a colabora cu un alt artist.”
Sunteti aseptati deci sa explorati “Universurile suspendate in timp” ale lui Scarlett Kirsh si Teodora Oniceanu.
u.
Expozitia poate fi vizitata din 9 septembrie pana in 16 septembrie.

Comments (1)

  • diana d.

    Sper din toata inima ca Scarlett Kitsch va incanta auzul participantilor cu glasul ei minunat , potrivindu-l unui ritm melodios, cantec ce promite sa impresioneze orice ascultator!
    Multa bafta fetelor!

    reply

Post a Comment