Târgu Mureş
19 Jul, Friday
32° C
TOP

Domnule Despot… De cati ani n-ati mai participat la Felsziget?

Noi nu ne saturam sa vorbim de Peninsula, pentru ca ne-am simtit fain, in ciuda gurilor rele. Asa ca dupa interviul CTC, conferinta Zdob si Zdub si povestea cu byron, urmeaza sa va vorbesc despre Vita de Vie. In primul rand, eu sunt mare fana Vita de Vie, iar concertul l-am cantat urlat vers cu vers, astfel incat in seara aceea si urmatoarea, daca am vrut sa spun ceva cuiva trimiteam mesaj, altfel nicio sansa. E al treilea concert Vita de Vie pe care-l vad anul asta si e musai sa-i mai vad o data acustic – va explic mai incolo.
Conferinta de presa era programata la orele 17. La orele 17, temperatura era putin mai mare decat in infern, iar baietii abia incepusera soundcheck-ul… Si-am stat eu la soundcheck vreo 30 min intr-un spatiu total lipsit de umbra sau vreo adiere de vant. Intr-un final, au aparut la cortul presei, s-au asezat pe canapea si au inceput intrebarile din partea celor 5 bloggeri/jurnalisti prezenti.
Acuma, pe mine, personal, m-a cam suparat Despot, nu stiu daca era obosit sau asa e mereu, dar era cam irascibil. Pacat, mie mi-era tare simpatic, si cand am mai fost la un concert al trupei, in “calitate de fana” m-a lasat sa-l “stresez” cu poze, autografe si a povestit cu mine, frumos chiar. Poate nu-i e draga presa, nu stiu, dar parea arogant.
Revenind, in ultimii 3 ani, Vita de Vie n-a mai facut parte din line-up-ul Peninsulei, dar dupa aceasta absenta se pare ca trupa s-a intors cu incantare: “ne place la nebunie Felsziget, este unul dintre cele mai bine organizate festivaluri, iar anul acesta am venit cu tot dragul”.

Anul acesta au implinit 15 ani de activitate si au sarbatorit cu niste concerte acustice prin tara si deoarece le-a placut experinta, au decis ca vor porni in toamna (octombrie-noiembrie) intr-un turneu national acustic ce va cuprinde 12 orase si ne-au promis ca unul dintre ele va fi Tg. Mures. Pentru concertele acustice, trupa a declarat ca s-a muncit foarte mult pentru ca toate piesele, evident, au fost reorchestrate.

Urmatoarea perioada e destul de aglomerata pentru cei de la Vita de Vie – in luna octombrie vor lansa un album acustic, apoi urmeaza turneul national despre care va vorbeam, iar in februarie 2013 vor sa lanseze un nou album electric. Pentru ca se simt bine in varianta acustica, au decis ca “pe viitor, trupa se va split-ui in doua – Vita de Vie in varianta acustica si Vita de Vie in varianta electrica”.

Cam asta am aflat de la conferinta. Concertul… Ei bine, concertul a fost minunat. Au cantat multe piese de pe ultimul lor album – Fetish, ceea ce pe mine, personal, m-a incantat, pentru ca-mi place foarte mult albumul. 3 dintre piese au fost cantate acustic (Liber, Totata si Praf de stele), Varza au cantat-o impreuna cu Planet H, ca de obicei, in varianta dubstep, iar la final au cantat Sunetul mai tare… In varianta populara. A fost piesa de rezistenta a concertului, trebuie sa recunosc, toata lumea a ras si s-a simtit bine.

Inainte de a iesi de pe scena, Adi Despot a multumit publicului: “Tg. Mures, nu stiu ce-am facut sa va merit, dar ii multumesc lui Dumnezeu!”.

Comments (4)

 • Lucian

  Totul e acustic 🙂

  reply
 • Paula

  Imi place titlul inspirat al articolului 🙂

  reply
 • dany

  Cel mai tampit articol :))))))

  reply

Post a Comment