Târgu Mureş
21 Apr, Sunday
9° C
TOP

A sosit vremea teraselor

Anul acesta, toate sunt parcă pe dos, poate din cauza faptului că a venit mult controversatul 2012, presărat cu ciudăţenii.

Prima mare surpriză a lui 2012, este faptul că s-a sărit peste primăvară, ca şi când nu ar fi fost niciodată, ceea ce din punctul meu de vedere este foarte trist, unu la mână pentru că e anotimpul meu preferat şi doi la mână pentru că multe haine de primăvară vor rămâne nepurtate :(.

Aşa… şi dacă tot e deja vară, în Tg Mureş au apărut terasele ca ciupercile după ploaie. Localurile amplasate într-un loc care nu le permite amenajarea unei terase afară, vor avea mult de suferit, iar unul dintre acestea e Piaf.  Localul în sine e ok, am scris despre asta, dar lipsa unei terase o să le cam reducă numărul de clienţi.

Pe perioada verii, lumea e la weekend (în proporţie de 85%), apoi în centru (10%) şi restul de 5% intră în categoria altele.

Până acum am “vizitat” două terase, ambele în centru, după care va urma serialul: terasele din weekeend.

Primul stop de vară l-am făcut pe terasa celor de la Incanto, unde am băut bere. Minusul mare e că nu au la 0,5, doar la 0,33, şi sincer parcă nici nu îţi cade bine să bei bere la 0,33. În schimb am băut şi o limonadă (cam scumpă 8,5 lei), care pe lângă faptul că are un volum impresionat de 0,5l e şi foarte bună.

A doua terasă bifată weekendul acesta e Zanza. E una din terasele acelea intime, ca un fel de colţ uitat de lume, presărat cu câteva lumânări de efect. E plăcut să acostezi acolo, doar că nouă ni s-a făcut cam frig şi am cerut relocalizare înăuntru. De consumat, din nou a fost o limonadă (să am oare o carenţă de vitamina C?), care de această dată a fost moderat de reuşită. Puţin cam acră, dar cu elementul surpriză lime. Au în meniu şi limonadă cu mentă şi miere (7 lei), produs aflat pe lista mea, pentru viitor.

Cam acesta a fost primul meu weekend de vară. Urmează, cum scriam şi mai sus, terasele din weekend, de unde voi relata, tot ce mişcă în complexul care a transformat Tg Mureş-ul într-unul din cele mai atractive oraşe, în timpul sezonului estival.

Pentru că nu am fost inspirată să fac o poză, am preluat imaginea de aici. 

Comments (5)

 • Si-a tras si Piaf terasa ieri 😉

  reply
  • Unde e Piaf? 😀

   reply
 • da, au vreo 4 mese micute…

  reply

Post a Comment