Târgu Mureş
15 Jul, Monday
33° C
TOP

„Albina din capul meu“ zumzăie din nou la Sala Mică

Albina din capul meu este un permanent neastâmpăr; o furtună care vine și pleacă atunci când te aștepți cel mai puțin. 

Vineri, 6 decembrie 2019 de la ora 19:30, Sala Mică a Teatrului Național Târgu Mureș găzduiește un spectacol deja cunoscut și iubit de publicul târgumureșean.

Când eşti încă doar un copil, când adolescenţa abia se întrezăreşte, iar lumea e un teritoriu necunoscut, plin de surprize, dar şi de ameninţări, chiar şi o zi obişnuită de şcoală poate deveni o adevărată provocare. Iar când părinţii, prietenii sau cunoştinţele nu îţi supraveghează paşii, singurul sprijin care îţi rămâne este albina din capul tău.

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu Mureș anunță o nouă reprezentație a spectacolului „Albina din capul meu“ de Roland Schimmelpfennig, în regia lui TheodorCristian Popescu. Scenografia este realizată de Mihai Păcurar, lighting design-ul îi aparţine lui Lucian Moga, iar traducerea textului este semnată de Elise Wilk. Din distribuția spectacolului fac parte actrițele Roxana Marian, Loredana Dascălu și Georgiana Ghergu. 

 

Regizorul Theodor-Cristian Popescu a mai montat la Compania „Liviu Rebreanu“ spectacole de succes precum „Cloaca“ şi „Capu’ de bizon“. De această dată, regizorul propune un text inedit al unui autor dramatic extrem de interesant, Roland Schimmelpfennig, cunoscut publicului pentru texte precum „Push Up 1-3“, „Noaptea arabă“, „Aici şi acum“ sau „Copilul zburător“.

”Piesa propriu-zisă constă într-un monolog amplu în care se contopeşte perspectiva microscopică, detaliul, ansamblul şi faptul banal filtrat printr-o percepţie paranoică şi defensivă, dar şi inserturi poetice care conferă întregii poveşti un iz de aventură iniţiatică. (…) Celor cu mintea deschisă, care își amintesc neliniștile perioadei de final a copilăriei și de tranziție către adolescență, publicului interesat de forme inedite de expresie și de activitatea unui regizor reprezentativ le recomand spectacolul Albina din capul meu. Va fi o experiență memorabilă, care le va pune mintea la contribuție.”

Andrei Vornicu – Zi de Zi

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului – de marți până vineri între orele 9:00 și 15:00 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor sau la nr. 0365-806.865 și

la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii – de marți până vineri între orele 12:00 și 17:30 sau la nr. 0372-951.251.

Bilete și abonamente online: www.biletmaster.ro 

Hai la teatru, hai să vezi Albina din capul meu!

Post a Comment