Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
38° C
TOP

Alerg pentru Spitalul Copiilor!

Organizator:  ASOCIAŢIA 1 LEU ORG BUCUREŞTI

Slogan:  Om cu om, leu cu leu

Unde:  Platoul Corneşti

Când:  5 septembrie, ora 09.00

Scop:  Donează 1 leu şi ajută la construirea primului spital de oncologie pediatrică din România

 

Ideea proiectului a plecat de la Alex care cu ajutorul oamenilor îşi doreşte să ofere României un lucru de care aceasta duce lipsă şi care îi trebuie cu ardoare. Cancerul este o boală teribilă iar ea afectează sute de copii anual. În momentul de faţă, România nu are un spital care să trateze această boală dedicat în totalitate copiilor. Din luna aprilie până acum s-au strâns 100.000 lei iar drumul până la 80.000.000 lei continuă cu paşi siguri. La prima vedere suma pare colosală, dar dupa un calcul scurt, dacă fiecare român ar dona 1 leu o dată la 9 luni sau 4 lei în total, aceşti bani ar putea fi strânşi în 3 ani.

În cursa pentru acest proiect sunt momentan 13 oraşe: București, Bacău, Brăila, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Galați, Moinești, Ploiești, Sibiu, Vaslui, Timișoara iar începând cu luna septembrie şi Târgu-Mureşul se alătură acestui ambiţios proiect. Cursa are loc în fiecare primă sâmbătă din lună.

Aşadar, ne strângem în data de 5 septembrie de la ora 09.00 la Platoul Corneşti pentru a alerga simbolic şi a dona 1 leu în scopul construirii primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din România.

Menţionez că suma nu este fixă, donaţiile mai mari sunt binevenite!

Post a Comment