Târgu Mureş
30 May, Thursday
13° C
TOP

Am fost la Balul Bobocilor al Studentilor Romi

Buuun.  Ştiu că pare ciudat dar am facut-o şi pe asta. Am fost ieri seară la Balul Bobocilor al studenţilor romi în primul rând că mă rodea curiozitatea.

Nu pot să spun că m-am simţit diferit sau am văzut altceva spre deosebire de alte baluri. Artistic aşteptam mai mult pentru că ştim cu toţii ca ţiganul e artist…. în schimb mi-au făcut capul calendar nişte unii, Alexis, care cântă manele atâta de prost că mi se făcea dor de guţă şi salam. şi nu atât formaţia de instrumentişti care m-a şi impresionat la un moment dat  cât idiotul criminalul ăla de solist. Groaznic!

Am aflat că în mureş sunt  câteva sute de studenţi romi, 70 ar fi doar în anul I pe la facultăţi. În rest baiatul de la perechea 1 cântă chiar bine,fata de la perechea 1  e super fotogenică dar din păcate din motive obscure mie nu doreşte să apară în nicio poză. Tipa care a luat miss-ul e formidabilă, are un zâmbet care îţi înmoaie genunchii.

Câştigătoarea concursului de MISS  se numeşte Laura Ganea, e studentă în anul 2 la Finanţe Bănci la Universitatea Petru Maior şi e din Târnăveni.  Nu mă întrebaţi care-i treaba cu bobocii că nu ştiu exact.

Good sides

 • există şi ţigani educaţi
 • momentele domnului Rudy Moca , deşi uneori prea lungi, sunt întotdeauna încărcate de emoţie şi cultură. Mi-a făcut inclusiv plăcerea şi a cântat o melodie tradiţională ţigănească foarte frumoasă.
 • Nu a fost  balul bobocilor chiar tipic pentru că pe lângă spectacol invitaţii aveau mâncare şi băutură din partea casei dar e bună ideea.
 • au fost fete foarte frumoase
 • chiar am râs de câteva ori şi chiar m-am simţit bine. Pur şi simplu nu am simţit niciun fel de discriminare pozitivă sau negativă.

 

Părţi mai puţin bune

 • Putea să fie bal cu mai multe momente ale studenţilor
 • invitaţii erau cam timoraţi
 • puteau să nu facă playback cei din formaţie. Tigan făcând playback e un pic cam aiurea…
 • e naşpa black lordul 🙂
 • activitatea s-a desfăşurat tare ciudat… stăteam la un moment dat în partea în care erau şi studenţii romi iar perpectiva era ceva de genul ăsta.

PA120084

Oricum mi-a plăcut. Să le felicit şi pe fetele de la asociaţia DIVERS care pe lângă faptul că sunt foarte drăguţe îşi şi bat capul pentru a schimba ceva în ceea ce înseamnă integrarea romilor în societatea noastră.  Sper să mă mai cheme…

poze pe facebook

Comments (3)

 • RUDOLF MOCA

  Draga MIHAI. Dava nu ti se vor parea momentele prea lungi si asteptarile prea grele…ESTI BINEVENIT ORICAND DORESTI. Romilor trebuie sa le ,,DAI MULT MAI MULT – CANTITATIV….pentru a absorbi ,,nitel CALITATIV”…..copacel-copacel, cu lingurita sa nu li se faca rau !!:) Deabia ACUM li se ofera posibiloitatea de a se simti in deplina ,,egalitate de sanse” fata de ceilalti.
  Prea multe ,,asteptari” dinpartea ,,albilor” fata de romi, ar da dreptate aforismului ,,La pomul laudat sa nu te ducu su sacul”….. si NU e vorba de POM LAUDAT ci de un ,,COPACEL” care trebuie / musai ingrijit sa CREASCA si sa se adapteze PADURII ! —— MULTUMESC pt. prezenta.

  reply
 • ca unul dintre organizatori, multumesc pentru observatiile obiective de mai sus. Din pacate lupta cu manelele am pierdut-o si de aceasta data, am sperat ca pana la miezul noptii saputem trai fara ele, dar nu am reusit. Sper ca vom reusi la urmatorul eveniment cultural.
  Coeziunea grupului de tineri romi creste incet si inca nu putem stii cum se va manifesta, cei din jurul Asociatiei Divers se manifesta implicandu-se in cateva activitati educationale si sociale, inclusiv in comunitatile romilor, dar nu exclusiv acolo. Sper sa putem continua ce am inceput acum 2 ani.
  Va asteptam la toate activitatile noastre.

  reply

Post a Comment