Târgu Mureş
30 May, Thursday
17° C
TOP
maris fest

Astăzi începe Maris Fest!

Maris Fest – „Alternative September Rock” revine de astăzi până duminică pe malul râului Mureș la Hipodrom (strada Insulei) cu a 5-a ediție. We love us some rock așa că așteptăm festivalul în fiecare an cu nerăbdare.

Astăzi, 13 septembrie, de la ora 17.00, scena mare va fi acaparată pe rând de Relax, Sur Austru (fosta Negura Bunget) și FiRMA. La cort, începând cu ora 23.30, distracția va continua cu Oamenii Dimineții.

Trupa Relax a luat ființă la mijlocul anilor ’80. Cu mici schimbări în componență, și-a reluat activitatea după 2013. Repertoriul trupei conține piese proprii și cover-uri internaționale, precum AC/DC, Iron Maiden, Motorhead, Airbourne etc, dar și o linie tribute to ACCEPT, program cu care va fi prezentă la această ediție de Maris Fest.

Sur Austru este un nou concept muzical născut din cenușa faimoasei formații de black metal Negura Bunget. Acumulând inspirație și emoție din estetica naturii, din trecut și din străvechi ritualuri, formația care și-a făcut debutul în vara acestui an propune o călătorie atemporală prin peisajele mistice ale Transilvaniei.

FiRMA sunt cei care au cântat în deschidere anul acesta la Bon Jovi. Genul lor muzical este o combinație de Pop, Rock, Synth, Funk, Cinematic și Fusion.

Oamenii Dimineții a luat naștere în 2018 și abordează mai multe genuri muzicale, precum jazz, rock, funk, blues, hip-hop si muzică tradițională românească. Astfel îi veți vedea pe scena cortului pe Sebastian Tătar, Luchian Pantea, Sorin Fărcaș, Zsolt Asztalos și Ciprian Suciu.

Sâmbătă, 14 septembrie, va începe cu parada moto tradițională cu pornire de la locația festivalului. „Pentru paradă noi avem întotdeauna două mesaje, dintre care unul social, iar anul acesta mesajul este legalizarea lanesplitting-ului, adică împărțirea benzii cu automobiliștii, o chestiune care este legalizată peste tot în Europa, iar la noi încă nu este cuprinsă în legislație. Vom transpune nebunia din trafic a motocicliștilor prin ținută. Așa că așteptăm ca participanții la paradă să fie îmbrăcați cât mai nebunește, fără inhibiții, cum îi trăsnește capul”, a transmis organizatorul festivalului, Thomas Moldovan.

De la ora 17.00, scena mare îi vă găzdui pe Elendil, Acélszív – Ossian tribute band și Vița de Vieeeee. Începând cu 23.30, cortul îi va găzdui pe cei de la White Mahala.

Elendil care a luat naștere în 2010 având ca membri pe Matyasi Melinda – vocal, Simon Ors – clape, backing vocals, Dobos Zsozso – tobe, Nagy Csaba – chitară, Manache Mihaly – chitară bas. Ei abordează genul muzical Symphonic Power Metal.

Acélszív reprezintă o formație tribute Ossian care a fost înființată în 2011.

Vița de Vie nu mai are nevoie de introducere, iar membrii Adrian Despot, Sorin Pupe Tănase, Cezar Popescu, Adrian Ciuplea și Mihai Ardelean sigur își vor strânge toți fanii la scena Maris Fest.

White Mahala îi are ca membri pe Ovidiu Niculescu la voce și chitară, Silviu Enache la chitară și mandolină, Călin Vama la bass, Doru Cinca la tobe și Sorin Nicolescu la trompetă. Formația White Mahala a obținut în februarie 2016 premiul „BEST ROCK ALBUM” în cadrul „The Akademia Music Awards” și cântă rock alternativ, „muzică lăutărească cântată pe ritmuri de rock”.

Duminică, 15 septembrie, ultima zi de festival, pe scena mare vor urca începând cu ora 17.00 Transylvanian Chilli Peppers, Timpuri Noi și Compact.

Transylvanian Chilli Peppers, tribute band Red Hot Chilli Peppers, a luat naștere în anul 2017, iar de atunci băieții încearcă să redea cât mai mult spiritul și devotamentul formației originale. Prelucrând piesele formației din Los Angeles, trupa îi are în componență pe Varga András la voce, Balde Ernő Barna la chitară, Felei Ronáld la bass și Csegedi Szabolcs la tobe.

De la înființare până în 1991, Timpuri Noi a fost ceea ce se numește o trupă underground, în special datorită versurilor și subiectelor abordate în piese, considerate subversive de către regimul comunist. Trupa era interzisă la radio și tv, iar cluburile care îi găzduiau riscau să fie închise. De atunci, după numeroase schimbări de componență și plecarea lui Artan, formația rămâne în continuare una apreciată de către fanii săi.

Compact este o formație muzicală românească de rock clasic, care a luat ființă în 1977, la Cluj, fiind fondată de către regretatul basist Teo Peter și chitaristul solo Constantin „Costi” Cămărășan. Formația a fost ruptă în ultimii ani în Compact B și Compact C, însă pe scena festivalului, conform spuselor organizatorilor, în urma câștigului din instanță, va urca formația care se numește simplu, Compact.

Pe toată perioada festivalului se vor desfășura concursuri specifice moto, concursuri specifice Maris, și chiar unul de crossfit, toate cu premii. Va fi o expoziție de motoare, de mașini, mâncăruri clasice de festival și bineînțeles, multă băutură.

Va fi organizată și o tombolă, iar banii vor merge integral, ca în fiecare an, la un caz social, de această dată pentru un băiat care a avut un accident și are nevoie de intervenții chirurgicale.

Partenerii principali sunt primăria Târgu Mureș și Azomureș, iar intrarea va fi, ca de fiecare dată, liberă.

Hopa pe motoare (sau pe jos, că nu toți avem) și ne vedem diseară la o bucată de rock la Maris Fest! 🤘🤘🤘

Post a Comment