Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
37° C
TOP

Bookfest Târgu Mureș

Bookfest revine la Teatrul Național Târgu Mureș în perioada 19 – 22 septembrie 2019, cu cele mai bune cărți și materiale educaționale, la prețuri spectaculoase!

Ioana Nicolaie, Radu Paraschivescu, Traian Berbeceanu, Ioana Bâldea Constantinescu, Valentin Naumescu, Alina Nelega, T.O.Bobe, Cătălin Pavel și mulți alții te așteaptă cu lansări și evenimente la Bookfest Târgu Mureș!

Editurile vor aduce și de această dată în fața publicului o ofertă importantă și variată de carte, de peste 50.000 de volume, cu reduceri semnificative, care ajung la unele titluri și la 70%, față de prețul de copertă.

Joi, 19.09.2019

este rezervată unui eveniment cu totul special, un concert extraordinar Alexandra Ușurelu, acompaniată de  muzicienii Bobby Stoica (pian) și Alexandra Ghioc (flaut). 

Concertul va începe la orele 18:30, în foaierul Teatrului Național, iar accesul este liber.

Vineri, 20.09.2019

la ora 17:30, editura Arco Iris și autoarea Victoria Furcoiu pregătesc, pentru cei mici, lansarea volumelor Povestiri hazlii, Pățaniile motanului Musli, Capra cu trei iezi supraviețuitori și Teatru pentru copii.

Prezentarea va fi făcută chiar de către autoare și va fi urmată de un concurs de ghicitori și întrebări din poveștile prezentate, la care copiii vor obține și premii.

Desant de lansări la Bookfest

Sâmbătă, 21.09.2019

de la ora 13:00, editura Curtea Veche va lansa volumul Radiografia unei mârșăvii judiciare, de Traian Berbeceanu.

Va lua cuvântul, alături de autor, Marius Motoca, PR Curtea Veche Publishing. Volumul cuprinde memoriile recente ale unui polițist angajat în lupta împotriva crimei organizate din România, Traian Berbeceanu, care a trăit evenimente ce merită consemnate de istoria contemporană și care constituie o mărturie semnificativă pentru generațiile actuale și viitoare.

Editura Nemira, lansează tot sâmbătă, de la ora 14:30, cartea Poveste pentru Maria  și îți dă prilejul să o întâlnești pe Ioana Bâldea Constantinescu, autoarea cărții și cunoscut jurnalist cultural. O povestea eternă a copilăriilor noastre, a copilăriilor din literatură, o poveste pentru toți oamenii mari care au fost, odată, copii mici și pentru toți copiii mici care vor fi, la un moment dat, oameni mari.

Editura Humanitas, te invită de la ora 15:00, la o întâlnire efervescentă cu Radu Paraschivescu, care va prezenta bestsellerurile În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi) și Fluturele negru. Invitați și parteneri de discuții pentru Radu Paraschivescu vor fi Ioana Bot și Florin Bican.

De  la ora 15:45, tot editura Humanitas aduce în fața ta Cartea neisprăvirii, de T.O Bobe. Alături îi vor fi profesorul Alexandru Cistelecan și jurnalistul Andrei Vornicu.

Unul dintre cele mai tandre și dinlăuntru trăite portrete făcute literaturii, această ispravă colosală a omului, încă neisprăvit(ă), după cum o descrie Lidia Bodea, director al Editurii Humanitas.

Ioana Nicolaie deschide Cartea Reghinei

În continuare, de la ora 16:30 editura Humanitas a pregătit o întâlnire specială cu Ioana Nicolaie și cel mai recent volum al său, Cartea Reghinei, bestseller Bookfest 2019. Reghina este un Iov feminin, dintr-un spațiu nord-transilvan, în care miraculosul se insinuează în ordinea comună, iar istoria recentă sugrumă destinele oamenilor. Este mamă a doisprezece copii, împreună cu care alcătuiește „un trup de o mie de kilograme“, plămădit din puține bucurii și insuportabilă suferință. Până la urmă, Reghina este mama universală iar povestea ei este comună multor generații.

De la ora 17:15, tot editura Humanitas te invită la o sesiune de autografe și o discuție pe marginea volumului Arheologia iubirii De la Neanderthal la Taj Mahal, de Cătălin Pavel, alături de care vor vorbi Florin Bican și Giordano Altarozzi.

,,Studiile de caz propuse în acest volum arată că dragostea n-a apărut odată cu romanul. Dar și că obiectele – şi oasele –, oricât de fragmentare, spun ceva ce textele despre iubire nu vor putea niciodată spune. De la mormântul lui Adam și al Evei la cele ale soldaților din Primul Război Mondial, de la papirusul orfic de la Mangalia la inscripțiile dintr-un bordel pompeian, cititorul e invitat să participe la un experiment neobișnuit în dinamica istoriografică a iubirii. Nu prin genealogii culturale, ci prin murdărirea sistematică a mâinilor – ca în arheologie.“,

își descrie Cătălin Pavel volumul.

Politica Marilor Puteri în Europa Centrală și de Est. 30 de ani de la sfârşitul Războiului Rece, de Valentin Naumescu, încheie, de la ora 18:00, seria evenimentelor zilei de sâmbătă. Autorul va fi însoțit de profesorul Cornel Sigmirean, care îl va susține pentru a explica de ce

,,paradigma competiției Marilor Puteri pentru influență strategică, în multiplele sale forme posibile (politică, normativă, economică, militară, informaţională, culturală), inspiră şi ghidează demersul din această carte”. 

Alina Nelega citește ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Duminică, 22.09.2019

editura Polirom organizează cu începere de la ora 13:00 lectura publică din volumul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, de Alina Nelega. Alături de autoare, vor fi Albert Maria și Daniel Oltean, moderați de Andrei Vornicu.

Despre roman, Sanda Cordoș, cristic și istoric literar afirmă că

,,contrar titlului (foarte subtil, de altfel), aici se derulează multe întîmplări care, adesea, te țin cu sufletul la gură, fiind menite să pună în evidență biografia accidentată a unei fete și, mai apoi, a unei tinere din Ardeal în întunecații ani ’80, aflată așadar într-o dictatură care invadează, fără scăpare, măruntele vieți și într-o societate patriarhală, în care aspirației feminine i se opune, întîi de toate, familia proprie, care trăiește încă în preistorie. Tocmai de aceea, feminitatea (în ipostaze diverse și sub aspecte variate, de la avânt la mutilare, cu dragostea, maternitatea și sexualitatea incluse) este tema dominantă a cărții.’’

Programul complet al evenimentelor din cadrul Salonului de Carte Bookfest Târgu Mureș poate fi consultat pe www.bookfest.ro.

Bookfest Târgu Mureș va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.

Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Carte, carte, hai la carte, hai la Bookfest! 😀

Post a Comment