Târgu Mureş
20 Mar, Monday
12° C
TOP

Bac, bac bacalaureat 2013 !

Pe bune acum !! Chiar așa am ajuns la nivel național, la un așa nivel intelectual, așa au ajuns părinții să dea odraslelor ”euroi” pentru a-și mitui profesorii, să umble  elevii ”eminenți” după doamnele profesoare și ele apoi să se perinde cu bănuții în sutien?!? Să se ajungă la,așa cum spun bucureștenii, mega scandaluri cu cercetări, dări de mită, fraudă și tot tacâmul?!

Personal judec unii profesori, sau mai bine aș spune așa numiți profesori, judec părinții care și-au susținut ”puiul” în a recurge la o astfel de metodă și, în ultimă instanță, judec elevul care nu și-a dat silința de a învăța nici măcar pentru acest măreț bacalaureat !! Cum să nu te intereseze nici măcar atât? cum să crezi că totul se rezolvă cu bani? cum a ajuns un fost elev care abia se târă prin liceu să intre în bacalaureat? ce au ”păzit” profesorii și părinții?!? ce se alege de țara asta?

Subliniez că nu generalizez!!! Să nu fiu greșit interpretată !! Știu că o să fie elevi care vor avea note foarte bune, am auzit că sunt care vor, și au mari șanse să ajungă la universități străine din afara țării, știu că vor fi elevi care vor promova acest bacalaureat cu note bunicele care îi vor ajuta să fie admiși la facultățile noastre.

Eu chiar vreau să vă cer părerea – cum vedeți situația școlilor din ziua de azi ?! Cum credeți că se pot minimaliza sau elimina astfel de evenimente ?! Credeți că s-a exagerat într-un fel anume-presa, siguranța unui bacalaureat vrut fără fraude? Avem șansa să devenim o țară, să spun așa mai blând, cu o rată mare de nepromovați, rată mică de studenți la nivel național?

Comments (2)

  • mihai

    Atata timp cat in momentul in care un profesor incearca sa se impuna si ii vine “avertizare” ca sa nu ii zicem direct amenintare ” ai grija de X ca daca nu trece clasa poate nu mai ai loc de munca”, aceste cazuri fiind deloc izolate atunci ce asteptari mai poti avea?
    Din pacate asta e tara in care traim si nu prea ai ce ii face pentru ca mai bine ajunge cineva in anumite posturi pe care il poti manipula decat unul care si gandeste si mai pune si intrebari.
    Anyway, asta e parerea mea doar

    reply

Post a Comment