Târgu Mureş
22 Feb, Thursday
11° C
TOP

Vă plac presa liberă, tovarăși?

Echipa editorială OutinMures a urmărit cu atenție cele întâmplate în presa târgumureșeană de-a lungul ultimelor zile, și am considerat că e important să oferim un punct de vedere, în postura noastră de cel mai important outlet media online local.

Înainte de toate, v-ați obișnuit prea bine cu noi și știți că nu ne amestecăm în ceea ce înseamnă viața politică a orașului, pentru că pur și simplu nu aceasta este aria noastră de expertiză. Nouă ne place cultura, muzica bună, mâncarea și mai bună, etc. Totuși, civismul este o valoare importantă împărtășită de toată echipa noastră, și mai presus de atât principiul libertății presei în toate formele ei. Așa că, ce să facem? Trebuie să vorbim și despre lucruri mai puțin boeme când e cazul.

Dictatorul Florea

#tovarasulFlorea

Condamnăm ferm acțiunile municipalității, coordonate de cel mai iubit fiu al patriei (locale) Dorin Florea, împotriva jurnalistului Cătălin Vischi de la msnews.ro

Nu știm de unde și-a însușit primarul nostru valorile de bază ale unei societăți libere, democratice. Ceva ne spune că dinspre răsărit sau chiar din trecut. Credem că presa trebuie să fie cât mai obiectivă, echilibrată cu putință: laudativă atunci când e cazul, critică atunci când e cazul. Presa cumpărată (mai ales cu bani publici), nu mai e presă. E scriere sponsorizată…sau nu știm cum altcumva să-i spunem.

Somnul presei naște monștrii

Trebuie și să ne exprimăm dezacordul față de tăcerea aproape generalizată din presa locală. Știm că acest fenomen e datorat subordonării, adică finanțării jurnalismului din bani publici ca s-o spunem mai pe șleau. Ni se pare cel puțin straniu faptul că localii nu zic nimic, dar naționalii da (adică Tolo.ro, Newsweek, Libertatea). Cine știe cine va urma în acest proces de eliminare a ultimelor urme de jurnalism local independent? În felul ăsta, oricine poate fi lovit, așa că facem apel la solidarizare!

Echipa OutinMures
Punct de vedere formulat de Ovidiu Mărginean
Photo credits: cmyk

Post a Comment