Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
32° C
TOP

Between the Lines – Irina Spînu la Camera K’ARTE

Asociația K’ARTE va fi gazda unui nou vernisaj, vineri 25 martie 2022 cu începere de la ora 18:00!

Picturile Irinei Spînu, croșetări meticuloase de structuri deopotrivă fragile și monumentale (vestimentare sau arhitecturale?), sunt un soi de vestigiu intim, de relicvă a ceva nu a existat niciodată. În ciuda structurilor bine articulate pe care le vedem, artista nu documentează sau radiografiază aici universul material ci provoacă un joc vizual, construiește cu abilitate și răbdare o pânză efemeră a Penelopei, o abundență de volumetrii și suprafețe pe care le privim vrăjiți doar pentru a ne aminti că totul e o iluzie.

“Aceste urme textile se pliază și se integrează în forme geometrice și aduc în prim plan problema conservării, fragilității si a vulnerabilității.

Țesătura ne spune întotdeauna ceva despre oameni, îi plasează într-un context social, este de fapt un câmp deschis de informație privitoare la cultură, stilul de viață și istoria unei comunități, protejează, vorbește despre viața locului și ritmul zilelor.

Firele subțiri se împletesc și despletesc mereu, acționând ca o limbă străveche ce își dorește sa fie descifrată și să reziste timpului”

Irina Spînu.

Irina Spînu (1985) trăieşte şi lucrează în Bucureşti. Originară din Ploieşti, a studiat pictură cu Ştefan Câlţia la Universitatea Națională de Arte din Bucureşti, absolvind masterul în anul 2010 şi licență în anul 2008.

Hai mâine, 25 martie 2022, la Camera K’arte pentru a admira și aprecia purul talent al artistei Irina Spînu.

Post a Comment