Târgu Mureş
25 Jun, Tuesday
21° C
TOP

Black Jazz

Compania Andras Lorant Tarsulat vă invită în data de 19 februarie, de la ora 19.00 la o piesa de teatru combinată cu dans și situată în Parisul anilor ’20 intitulată Black Jazz. Biletele costă 20 ron iar rezervările pentru acestea se fac la numărul de telefon: 0754 782 216.

Spectacolul este o combinaţie de genuri: teatru-dans, musical şi revue parisian. Limbajul non-verbal, adică dansul constituie baza „narativei”, ca într-un teatru-dans obişnuit. Cântecele, costumele, decorul ne duc în lumea fascinantă a musicalului, iar caracterele interpretate, adică personajele ne sugerează parcă binecunoscuta lume a dansatoarelor decăzute din suburbiile Parisului anilor ’20.

Spectacolul nu intenţionează să furnizeze un „story” concret, ca într-un musical obişnuit, însă compoziţiile coregrafiilor, tipologiile interpretate, legăturile dintre scene şi acţiunile personajelor, descriu pe ascuns viaţa zbuciumată, fără de rost a dansatoarelor obişnuite, care îşi pierd sufletul şi personalitatea în BlackJack-ul zilnic dintre Diva, Prostituata şi Maica Tereza din ele. Astfel, titlul spectacolului este un joc de cuvinte, între jocul de cărţi binecunoscut şi jazz, sugerând fragilitatea, vulnerabilitatea şi totodată spectaculozitatea vieţii oricărei dansatoare – chiar şi din zilele noastre,

mărturisește despre piesă, András Lóránt.

• Distribuția

Macaveiu Blanka
Pelsőczy Luca (studentă UAT)
Sosovicza Anna (studentă UAT)
Szabó Franciska
Szőcs Anita (studentă UAT)

• Muzică
Dénes József

• Regizor-coregraf
András Lóránt

 

Post a Comment