Târgu Mureş
29 Feb, Thursday
8° C
TOP

Caravana City Food – Eat Street

Astăzi îi cunoaștem mai bine pe cei de la Eat Street al căror motto este: eat fast, eat good (mănâncă repede, mănâncă bunătăți). Antreprenorii din Cluj-Napoca și-au înființat o afacere de mâncare italienească pe 4 roți.

În momentul de față ei au o camionetă care este permanent parcată în Cluj-Napoca, în Parcul Logistic Tetarom, iar o alta care se plimbă în toată țara și care nu ratează niciun festival la care se vinde mâncare.

OiM: De unde ideea acestei afaceri?

ES: Ideea afacerii a pornit în momentul în care am mers într-un concediu în Italia și am luat cina la un restaurant care servea bruschette cu diferite gusturi, la dimensiuni total diferite față de ceea ce văzuzem eu până atunci 😊 la 80 cm, la 120 , 140 și m-am gândit că acest concept nu există în România, ba mai mai mult e ceva deosebit și diferit.

După o perioadă în care am lucrat în acel restaurant, la cererea mea ca să îmi fac expereință și să învăț rețetele, am decis că e momentul să pun pe picioare acest concept, iar ca să fie vizibil, cel mai potrivit loc ar fi festivalurile de food.

OiM: Ce oferiţi deosebit faţă de alți furnizori de mâncare italienească?

ES: Probail că cel mai diferit e modul de prezentare, mă refer aici la variante de bruschetta de 30 cm,  însă noi mizăm foarte tare și pe calitatea și corectitudinea produselor. Zic corectitudine pentru că toate produsele noastre sunt 100 % made in Italia, cumpărate direct de la distribuitor made in Italy.

Există variante în piață de a înlocui anumite produse, însă niciodată nu vom accepta să adăugăm ceva diferit, față de ceea ce am promis clientului că o să guste.

OiM: Aveţi vreo specialitate?

ES: Specialitatea noastră este clar Italian long bruschetta, pentru că combină gusturi diferite, echilibrate, potrivite, iar modul de prezentare este unul unic pe piață.

OiM: Cât de greu este să porneşti o astfel de afacere?

ES: Ușor nu e. 😊 În acest moment în România nu există o legislație pentru acest domeniu de activitate, practic suntem clasați ca restaurant. Oricum, birocrația în România devine tot mai complexă, în loc să devină tot mai simplă; ai nevoie de ambiție multă, de determinare, de acceptare a faptului că pot fi evenimente în care pierzi, sau altele care te fac să simți că îți cresc aripi. Lucrezi cu o echipă mare și cu mulți clienți, fiecare e diferit, însă una peste alta la final de zi, sau atunci când citești review-urile de pe Facebook, adormi fericit și liniștit.

OiM: Ce planuri de viitor aveţi?

ES: Avem multe planuri de viitor. Am început la finalul anului 2015 cu un truck, iar în 2016 am achiziționat al doilea truck. Un truck are un loc fix în Cluj-Napoca, iar un altul se plimbă pe la toate evenimentele de food din țară. Ne dorim foarte tare ca Italian long bruschetta să devină un brand, existent la nivel național.

Sursa foto: https://www.facebook.com/eatstreetcluj/

Post a Comment