Târgu Mureş
21 Jul, Sunday
21° C
TOP

Castelul Teleki

Am fost acum cateva saptamani in vizita la castelul Teleki din Gornesti. Daca mergeti din Targu Mures, intrati in Gorneti si pe stanga o sa observati multi copaci (dupa ce treceti pe langa niste case). Dupa zona aceea cu multi copaci este o straduta pietruta (pe stanga) si daca intrati pe straduta aceea ajungeti la intrarea castelului.

Am fost cu prietena la castel pentru ca era o zi cu portile deschise, cu intrarea gratuita si cu niste ture cu ghizi prin castel si prin gradina. Nu pot decat sa ma bucur ca avem astfel de monumente in apropierea orasului dar din pacate am ramas dezamagit. Cum puteti sa vedeti si din poze cladirea necesita renovare iar curtea si gradina este foarte neingrijita.  O alta problema este ca in castel functiona o scoala asa ca pe pretii interiori sunt diferite desene. Camerel erau destul de goale, nu era expus aproape nimic. Nici nu a meritat sa facem poze la o farfurie si o lingura din vremea cand cladirea aceea a fost un castel. Nici curtea si gradina nu arata mai bine, nu numai vegetatia si lacul e neingrijit dar si statuiile si bancile ar trebui renovate.

Probabil daca s-ar restaura si ar fi bani si pentru ingrijirea gradinii (si pentru promovare) acest castel ar putea atrage multi turisti (si bani) in aceasta zona.

Am pus pozele facute de prietena mea pe FB aici.

Post a Comment