Târgu Mureş
15 Jul, Monday
30° C
TOP

O cină aşa cum mi-am dorit

Mă ştiţi voi pe mine mare gurmand.  Mă ajută şi faţa şi sunt şi pofticios din cale afară…

Ieri s-au aliniat stelele corespunzător ca să ajung la restaurantul Cezar. În caz că nu ştiaţi la Cezar s-a schimbat conducerea, s-a schimbat şi restaurantul şi mai ales specificul. Nu mult dar să zicem că s-a mai simplificat meniul, se pune mai mult accent pe calitatea produselor şi nu numărul lor.

Din punct de vedere al construcţiei încă are un aer mai puţin elegant şi kitchos dar din ce am vorbit cu managementul se încearcă şi remedierea acestor probleme.

În schimb la mâncare m-au făcut pilaf. Sincer am mers cu gândul că n-am chef de ceva pretenţios pentru că în general am fost dezămăgit de restaurantele mureşene.  Dar fiindcă eram nehotărât i-am lăsat pe ei să-mi facă ce vor şi am rămas să povestim. Dacă întrebaţi orice apropiat de-al meu , i-am înnebunit pe toţi că vreau să mănânc o carne bine făcută, nearsă şi dacă se poate să fie de vită e ideal.

Deci vreau să vă spun că mi-au adus un muşchi de vită, Chateubriand.  E un dish absolut clasic şi mi-a fost servit ca atare cu o garnitura de cartofi gratinaţi şi un sos de muştar absolut obişnuit. Dar carnea vreau să vă spun că a fost perfectă… şi când spun perfectă, priviţi aici!

Şi dacă arată aşa sunt convins că şi vouă vi s-a udat gura instant. Vreau să vă spun ca avea şi gustul şi consistenţa perfectă. Cred că am visat această friptură de câteva luni…  şi a fost minunată. Vă spun sincer că în momentul în care am vazut şi gustat mâncarea nu prea m-a mai interesat despre faptul că la cafea era linguriţă de plastic , nici că muzica n-avea nicio treaba cu mâncatul şi era prea tare.  Nu zic că nu cânta bine domnişoara Cristina, dar pur şi simplu nu era muzică de cină.  Oricum la aşa carne…  nu mi-a mai păsat. Dragostea la mine trece prin stomac şi punct.

Din păcate am fost cu maşina şi n-am putut să beau alcool aşa că am băut apă minerală însă din ce se zvoneşte prin oraş şi mi-au confirmat şi Lore cu Mihai(ei sunt managerii ca zic aşa) au nişte vinuri foarte bune şi rare. Cică proprietarul ar fi unul din cei mari experţi în vin din zona noastră.

Per total restaurantului i-aş da un 3.5 din 5 dar la mâncare sincer maxim de puncte.  Oricum am auzit şi alte lucruri bune despre pizza acolo dar nu este în meniu şi despre alte mâncăruri. Plus că ciorbele au fost mai demult foarte bune.

Mai multe poze la noi pe FB

Comments (6)

 • brother maghiar

  esti cam nehalit,daca asa crezi ca trebuie sa arate dish-ul.
  cred ca bateam bucatarul…

  reply
 • pai la friptura de vita tu n-ai lasat masina acolo sa bei un vin rosu?

  reply
 • carmen

  Cat a costat aceasta masa?

  reply

Post a Comment