Târgu Mureş
21 Jul, Sunday
21° C
TOP

Review Clover

Săptămâna trecută miercuri s-a deschis un locușor cozy și colorat la parterul hotelului Concordia, numit Clover.

Nu are nimic din vechea cafenea Concordia, locul este complet schimbat și are un aer vag de hipstăreală care te îmbie cu conceptul tineresc de amfiteatru cu pernuțe și fotolii atât de confortabile de nu-ți mai vine să te ridici.

Geamurile uriașe dau o luminozitate aparte încăperii, iar muzica este lounge, pe gustul tuturor.

Oferta de cafea este foarte mare, marca Illy, atât specialități în diverse mărimi, cât și clasicele ristretto, cappuccino sau espresso. Sunt și multe băuturi, de la cocktailuri la beri, gama Mellow și Fritz Cola (băuturi răcoritoare bio) sau Cola Cherry, shake-uri și fresh de rodie.

Sunt și gustări, prăjituri proaspăt făcute (tortul Oreo e un deliciu garantat, dar cu calorii pe măsură), sandwichuri (cu șuncă și veggie) și chiar și orez cu lapte de cocos și mango, produs 100% vegan.

Plus, sincer, atâtea prize nu am văzut niciunde, de nici nu știi ce să faci cu ele. Dar cu siguranță nu vei duce lipsă dacă vrei să-ți încarci toate gadget-urile pe care le ai la tine. 😀

Alex Dascăl, cel care ne-a adus localul, ne spune mai multe:

“În primul rand: de ce Concordia. Am admirat de la inaugurare ,de la începutul anilor 2000 eleganța, rafinamentul și simplitatea abordate de Răzvan Sipos și familia în reabilitarea clădirii Banyai și transformarea în cel mai frumos hotel al orașului: Concordia. Concordia – un nume predestinat într-un oraș care avea și are atât de multă nevoie de revenirea la echilibru. Am acceptat provocarea de a prelua locațiile bar de zi și saloane de mic dejun și de a le transforma. În primul rând trebuia să scap de aceste denumiri: bar de zi. Așa a apărut, din senin zic eu, pentru că tot ce apare apare în zile senine, ideea de cafenea tip Starbucks. Totul să fie foarte leji. Ca într-un living room. Stăm cu prietenii și bem o cafea bună. Și trendy 😀 Am avut șansa să cooptez o echipă grozavă : Munteanu Mihai – identitate vizuală, Elena – comunicare. Și cel mai important membru al echipei, la egalitate, iubita mea soție, Erika. Fără de care nu aș fi făcut nimic. De aici încolo totul a decurs lin (așa se zice, dar nu a fost deloc așa). Am lucrat, am generat idei, dar și scântei, am adunat în jurul nostru o echipă de tineri entuziaști și frumoși. Sunt cei care vor duce povestea Clover mai departe.”

De ce Clover?

“Clover = trifoi cu 4 foi. Asta pentru că în viață am avut foarte mult noroc. Practic , trifoiul a planat deasupra mea. Și am descoperit asta în 2007 când am fost în Dublin și m-a iluminat nodul celtic în formă de trifoi. De atunci folosesc trifoiul ca logo: Dublin Irish Pub, 4Leaf Irish Pub, Nostalgia și acum, Clover.”

Mihai Munteanu, designerul logo-ului și cel care se ocupă de imaginea vizuală, ca Art Director la MRNGR, a avut plăcerea de a lucra cu clienți precum Telekom, SaladBox sau Panemar.

Clover momentan funcționează în regim de cafenea de la 8 dimineața la 5 după-masa și promite party-uri în weekend, primul fiind chiar sâmbăta aceasta.

Ah da, și toată luna decembrie, studenții și elevii au reducere de 15% la orice produs de cafea.

Le dorim mult succes! 😀

 

Photo credit: Grávuly Vilmos Szilárd

    Clover

  • Piața Trandafirilor nr.45, Tîrgu Mureș,
  • 0752 233 590
  • Luni-Vineri: 08:00-17:00
  • Sâmbătă: 19:00-00:00 Duminică: Închis

Post a Comment