Târgu Mureş
22 Sep, Wednesday
4° C
TOP

Concert byron Teatru Naţional

Entuziasmul pentru concertul de lansare al albumului bilingv “30 second of fame/30 de secunde de faimă” al celor de la byron a început de prin luna februarie :D.

I-am văzut live pentru prima dată la Peninsula şi de atunci mi-am promis să încerc să nu îi mai ratez vreodată. După ce am aflat de concert, am găsit şi o provocare pe blogal initiative unde am câştigat atât noul album în limba română cât şi două invitaţii la concert. Fără prea mare analiză pe text, am anunţat-o pe Sandra că “6 aprilie-i ziua byron“.

Deşi sala nu a fost plină, am fost “răi” aşa cum a spus Dan vocalistul la un moment dat. Piesele de pe noul album nu prea aveam cum să le fredonăm, pentru că na, trebuie puţin rodaj până să îţi intre în vene. Singura excepţie a fost piesa “N-o să se întâmple chiar azi”, care deja e difuzată la Radio Guerrilla de mai multe ori pe zi, iar cum fanii byron aproximativ coincid cu ascultătorii Radio Guerrilla, nu e de mirare că s-au auzit murmure de “Americanii vor mânca meniu italian/ Fericirea va fi parte din cotidian” :D.  În schimb piesele mai vechi au fost aclamate, cântate şi aplaudate. Perfect a fost şi momentul când băieţii au cântat piesa “Perfect”.

Deşi a lipsit din play list febleţea mea “Ochii tăi”, concertul a fost exact ce mi-a prescris nenea doctor pentru sâmbătă seara. M-am deconectat, m-am bucurat de muzică bună şi m-am îndrăgostit de flaut (pe care Dan Byron îl stăpâneşte asemenea zeului Krishna). Per ansamblu, coardele sufletului au vibrat de fericire.

În încheiere un mic downside: nu cred că Teatrul Naţional a fost locul potrivit pentru cântare. De câteva ori mi-a venit să mă bâţâi pe ritmul vreunei piese, dar ţintuită în scaun fiind, nu se cădea. Data viitoare poate are să fie mai bine.

Mulţumim byron pentru o seară deosebită. Aţi deschis perfect luna aprilie plină de evenimente în Tîrgu Mureş.

PS: pentru inspiraţia acestui articol, în surdină merge albumul lor “Perfect” <3.

Update: am omis o parte extrem de importantă şi anume ecranul de proiecţie de pe scenă pe care rulau clipuri la fiecare piesă. Tot colajul a fost realizat de al nostru tîrgu mureşean Laszlo Demeter, care a făcut o treabă foooarte bună. A adus un plus de savoare concertului cu partea aceasta vizuală. Cel mai mult mi-a plăcut clipul piesei Graniţa în raniţă… mă şi revedeam pe străzile din New York… iar calitatea execuţiei a fost excelentă. Felicitările mele :).

Post a Comment