17 Jun, Monday
0° C
TOP

Concert Vița de Vie – review

Am rămas datori cu o părere despre concertul Vița de Vie, care a avut loc joi, 14 aprilie, în Jazz&Blues. M-am prezentat la eveniment încântată, cu o Paula în dotare și am așteptat nerăbdătoare ora 22.30, când a început trupa să cânte.

Localul s-a umplut cam 3/4 până la orele 22 de oameni cu vârste cuprinse între 13 și 50 de ani. Concertul avea ca scop promovarea setului acustic pregătit de trupă și nu numai. Au început cu niște piese acustice…

Dacă ați cumpărat/ascultat albumul și v-a plăcut ce a ieșit.. Ei bine, e obligatoriu să audiați albumul și live. Piesele Praf de stele, Iamma, Visele, Alungă tăcerea, Basul și cu toba mare (n-ați ratat videoclipul, nu?) și Liber au ținut publicul într-o continuă plutire.

Ne-au arătat ce s-a întâmplat cu Sunetul mai tare atunci când au încercat să-l transforme într-un acustic frumos… :)) Moment care a stârnit multe râsete și a făcut trecerea la partea electrică a serii, făcându-le pe plac celor care rămân fanii versiunii electrice a piesei Sunetul mai tare. Au continuat cu jumătate din albumul Fetish, iar concertul s-a terminat după o oră jumătate, cu piesa cea mai apropiată de sufletul lui Adrian Despot, după cum ne-a spus tocmai el, și anume Visare. A fost cu adevărat un moment de vis, sincer, nu mă așteptam să cânte tocmai această piesă și mi s-a părut că un asemenea concert nu se putea încheia altfel.

Din primul rând, declar dezamăgită că nu am văzut niciun pogo între cei aproximativ 200 de oameni prezenți.
În linii mari, concertul a fost preferatul meu dintre toate cântările Vița de Vie pe care le-am mai văzut. Au făcut o treabă excelentă, au cântat mai cu suflet ca de obicei, iar albumul e incredibil.

După concert am fugit în Office la Cartoon Party, unde am găsit un Office plin de viață, cu oameni parcă mai frumoși ca de obicei. Dar mai multe despre asta a povestit Carmen aici.

Țin să aplaud organizatorii acestui tip de concerte ce au loc în Jazz, și anume OLi!Management, care lună de lună aduce trupe faine rock în Mureș. Mulțumim! Concerte după care să rămân fără pic de voce, să mai tot fie!

Post a Comment