Târgu Mureş
22 Feb, Thursday
11° C
TOP
Mircea Albuțiu

Cool Breeze In A Silent Landscape @ Camera K’arte

Asociatia K’arte te invită la o impresionantă expoziție de fotografie, sub semnătura lui Mircea Albuțiu – Cool Breeze In A Silent Landscape Portugalia 2020.

În imaginile surprinse de Mircea Albuțiu, la începutul anului 2020 pe coasta portugheză a oceanului Atlantic, de la Nazaré până la Faro, absența (omului) este copleșitoare. Peisajele portugheze sunt tensionate de această absență antropică dar sunt îmblânzite de aerul salin, briza oceanică și, totuși, de proximitatea omului și a civilizației.

Imaginile evocă peisaje discrete, margini de lume și de mare, comentarii despre trecut, transformare, viitor, memorie, urme diverse și uitare. Briza coastei portugheze are la Mircea Albuțiu un aer distopic. E ca și cum lumea, așa cum o știam, ar fi suferit o traumă iar artistul documentează tot ce mai găsește emoționant în haosul ce va să vină. (Și) lumea lui Albuțiu “era pe când nu s-a zărit / azi o vedem, şi nu e”.

“M-am simțit atras de acest tip de peisaj golit de oameni. Atmosfera imaginilor este dată atât de peliculă cât și de vremea schimbătoare de care am profitat”

– Mircea Albuțiu.

Artistul a fotografiat cu aparate analog 35 mm și format mediu. Imaginile panoramice sunt realizate cu un aparat Hasselblad XPAN care impresionează două cadre din peliculă într-o singură declanșare.

Mircea Albuțiu (n. 1968) este fotograf independent și autor de filme documentare.

Vernisajul va avea loc vineri, 18 septembrie 2020 cu începere de la ora 19:00. Poți vizita această expoziție de fotografie până în data de 30 septembrie 2020, ora 23:00.

Arta merită aplaudată, lăudată și absorbită din toate colțurile încăperii! Ne vedem acolo! 🙂

Post a Comment