Târgu Mureş
21 Apr, Sunday
9° C
TOP

Videomapping – City Waves @ Camera K’ARTE

Dacă nu ai niciun plan interesant pentru seara asta, îți propunem noi o ieșire faină!

Vali Chincișan te așteaptă la Camera K’ARTE, azi 1 septembrie 2023, cu începere de la ora 19:00!

Expoziția City Waves aduce în prim-plan creații de videomapping semnate de Vali Chincișan, comisionate sau realizate în cadrul competițiilor pentru unele dintre cele mai prestigioase festivaluri de artă la nivel internațional. Printre acestea se numără: Genius Loci Weimar din Germania, Luz y Avanguardias din Spania, Kyiv Lights Festival din Ucraina, 1 Minute din Japonia, The Chongqing International Light Art din China și Spotlight Festival din România.

În videomapping, cunoscut și ca “projection mapping”, arta și tehnologia se potențează reciproc într-un mod spectaculos, transformând suprafețele statice, precum fațadele clădirilor sau alte structuri, în ecrane vii, tridimensionale. Prin intermediul proiecțiilor luminoase, aceste suprafețe devin canvasuri pentru narațiuni vizuale și audio dinamice, oferind posibilitatea de a metamorfoza, anima și reinterpreta obiecte și spații.

Vali Chincișan este cunoscut pentru lucrările sale de artă digitală și video mapping. Participă constant în numeroase festivaluri internaționale, cum ar fi WeLightFloripa în Brazilia, unde în 2022, lucrarea sa “Life is Eryfg” a fost premiată cu locul întâi. Alte distincții semnificative includ locul al treilea la Festivalul Mapsion din Finlanda pentru “Shards in the Self Shaddow” și la Festivalul Lightup din România în 2019 pentru “Hydrus”. În 2017, Universitatea din Salamanca din Spania i-a acordat premiul special pentru “Urban Tree”, o piesă care a câștigat și titlul de cel mai bun film românesc la Animest în 2009.

Artistul și-a expus lucrările în evenimente și expoziții din întreaga lume. În România, a avut o expoziție personală numită “[UN]RELATED TIMES AND TOPICS” la Muzeul Național de Artă Contemporană București. De asemenea, a participat la numeroase expoziții de grup și evenimente, cum ar fi SEND & RECEIVE în Dresda, Germania, EASTERNADAZED în Budapesta, Ungaria, A.LIVE FESTIVAL la Design Factory în Bratislava, Slovacia, JAVAMUSEUM – EXTASY, o expoziție online de Agricola de Cologne, FORMATE/MOVING PATTERNS la Kunsthalle în Viena, Austria, AGAINST SPACE la Galeria Dinamo din Budapesta, Ungaria, VIGIL OF PLANETARY NET ART 03 de rețeaua globală a lui Richard Barbeau, și BIENALA TINERILOR ARTIȘTI ÎN BUCUREȘTI, România.

Născut în 1980, Chincișan trăiește și lucrează în București, România. A absolvit Școala de Artă din Târgu Mureș în 1999, urmată de Universitatea de Artă din București, unde și-a completat studiile de licență în 2003 și un Masterat în Arte Vizuale în 2005.

Hai în seara asta la Camera K’ARTE! Hai să îți bucuri ochii și să cunoști oameni care fac ca arta să fie mult mai plăcută!

____________________________________

Expoziția face parte din proiectul “Artă contemporană în Camera K’ARTE”, ed a X-a.

Un proiect: Asociatia K’ARTE.

Post a Comment