Târgu Mureş
21 May, Tuesday
26° C
TOP

Cum a fost la Bal la Petru Maior

Anul acesta am fost pentru prima dată la Balul celor de la Petru Maior, în condiţiile în care, sunt absolventă a acestei Universităţi, dar în perioada studenţiei nu prea mă încânta ideea de Bal. Prima parte a balului s-a ţinut la teatru, cel mai profi loc din oraş unde consider eu, că poţi să organizezi un spectacol, iar after party-ul s-a ţinut în Club Tineretului.

Spectacolul era programat să înceapă la ora 17.00, eu am ajuns la 17.30, iar balul atunci a început, ceea ce înseamnă că s-au cam lăsat aşteptaţi. Au fost probe colective şi individuale, iar unele numere au fost de-a dreptul impresionante.

Legat de organizare, atât mie, cât şi unora dintre cei prezenţi, ni s-a părut puţin slăbuţă, dar nu s-a ajuns la aruncat cu roşii :P. Ce nu m-a încântat, a fost prezentatorul, el având unele glume în program care mă lăsau rece. Aş fi optat mai bine să prezinte doi studenţi, care aşa neprofesionişi, ar fi fost mai pe gustul publicului.

Sala teatrului a fost ocupată cam în proporţie de 80%, mă refer la locurile de pe scaun. Nu e un procent rău, dar când ma gândesc că eu am fost la baluri, în anii trecuţi, unde stăteam pe scări ca sarmalele şi abia vedeam ce se întamplă pe scena, dar tot nu plecam; e totuşi o diferenţă.

A luat sfârşit spectacolul de la teatru (imediat şi detalii despre câştigătoare, care dupa părerea majorităţii, a meritat titlul de Miss boboc), iar la ora 22.00 am fost prezentă în Club. Am văzut-o pe câştigătoare şi am mers ţintă la ea, să îi iau un interviu. Tânara domnişoara se numeşte Cătălina Demeny(foto stanga) şi este la specializarea Contabilitate şi Informatică de Gestiune. Este fostă elevă a Colegiului Economic, iar specializarea aleasă de dânsa a fost una firească. Am rugat-o să îmi spună cum a fost experienţa balului pentru ea, iar răspunsul a fost unul clasic, că s-a simţit minunat şi că nu se aştepta să câştige, dar şi-a dorit foarte mult. Mi-a oferit o scurtă descriere a caracterului ei, prin care am aflat că este o persoana sinceră, jovială, sensibilă dar în acelaşi timp puternică. Impresia care mi-a lăsat-o, este a unei fete degajate, fără impresii, deschisă şi sociabilă.

Invitat al evenimentului a fost Puya, iar organizatorii au motivat această opţiune, spunând că Puya este un artist cunoscut, comercial, care place publicului, iar scopul chemării acestuia, a fost să atragă cât mai multe persoane. În această privinţă, eu consider ca au avut succes, dar nu cel scontat. În sensul că a fost lume în club, dar nici pe departe arhiplin, cum mă aşteptam.

Pe lânga Puya, organizatorii au invitat şi o trupă de Street Dance, în faţa cărora eu mă înclin. Sunt nişte dansatori foarte talentaţi, care se vede că muncesc mult dar pun şi patos în ceea ce fac. Trupa de numeşte Steps Crew(foto dreapta), sunt din Ploieşti şi au fost contactaţi de organizatori prin Casa de Cultură a Studenţilor. Numărul lor a prins foarte bine la public, acesta implicându-se în timpul prestaţiei lor.

În ceea ce îl priveşte pe Puya, eu am încercat, în momentul când a intrat în club, înainte de show, să îi fac o poza şi să îi adresez câteva întrebări, dar “purtătorul său de cuvânt” mi-a precizat că doar după show “am voie” să fac poze. Ei bine, după concert, aşa cum era de aşteptat, a fost asaltat de prea multă lume, iar eu am stat frumos în banca mea, aşteptându-mi rândul, rând care nu a mai venit, pentru ca în 10 minute, Puya s-a evaporat. E adevărat ca acesta poate fi exemplu de prost “jurnalism”, că trebuia să insist şi să încerc să mă impun. Nu am făcut-o şi sper să învăţ din asta, pentru data viitoare.

Concertul lui Puya în schimb, recunosc, a fost foarte bun. Dacă la început, eram rece şi dezinteresată, m-am trezit la un moment dat, dansând şi fredonând, alături de public. Artistul a reuşit, într-adevăr, să facă spectacol, să ridice publicul în aer. Nu pot să îi neg acest talent al lui, este un show-man, care ştie ce vrea publicul şi cunoaşte exact forma sub care să se vândă.

După ce a cântat Puya, a urmat dansul celor de la Steps Crew, iar după cum scriam mai sus, a fost demenţial. Această trupă este formată din elevi şi studenţi, fete şi băieţi deopotrivă, care sunt uniţi de pasiunea pentru dans. E foarte plăcut să îi vezi, pentru că se citeşte, din primul moment, cât de mult le place să se mişte şi cât de bine simt ritmul muzicii. Le-am spus ca mi-aş dori foarte mult să se întoarcă la Tîrgu Mureş şi au declarat că nu e imposibil, pentru că ei participă la multe concursuri şi spectacole din întreaga ţară. Le urez prin intermediul acestui articol, mult mult succes pe mai departe.

Dupa numărul Steps Crew, eu am decis să mă retrag, pe considerentul că am văzut suficient, pentru a reda, cum a fost la Bal la Petru Maior.

PS: mai multe poze pe facebook.

Post a Comment