Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
21° C
TOP

De ce bem bere?

Deci simplă întrebarea. De ce bem bere?

Sincer nu ştiu să vă spun de ce. Mie îmi place şi nu prea. Gustul, e ok dar e amărui şi nu poate fi preferatul meu. Îmi place să beau bere la halbă mult mai mult decât din sticlă, doar că berea la Halbă e deobicei de calitate inferioară. În schimb iubesc ideea de a ieşi la bere…  cu prietenii cu colegii seara în pub-uri, la concerte  sau doar la poveşti şi dezbateri. Cred că am rezolvat toate problemele lumii …. la bere.

Pentru că e ieftină. de multe ori într-un local e mai ieftină berea decât apa.

Dar sunt şi oameni mai zubargii care beau bere ca să urineze. Alţii o beau de sete în loc de apă. Unii o beau pentru durerea de cap de a doua zi pentru că ştim cu toţii mahmureala după beţia cu bere e cea mai cruntă.

De ce vă spun asta? venit tovarăşu’ Chinezu cu o propunere. Să mă facă pe mine(implicit pe noi ăştia de la outinmures.ro) coordonator local de implementare  al Planului de Ubicuitate Beristică. Adică un fel plan ca să fie bere bună peste tot că eu cam aşa îl înţeleg. Da’ acuma sincer nu ştiu despre ce e vorba. Zice şefu’ să vă întreb pe voi ….

Deci de ce vă place berea?

puteţi să daţi cu nume cu branduri cu cele mai trăznite argumente. şi mai ales  aştept de la fete… că ştiu eu că şi la fete le place berea… dacă nu să o bea măcar pentru liniştea care o au în casă când iubitul sau soţul bea bere la TV :D. Şi oare ce-o fi cu planul ăsta…

Comments (9)

 • Adi

  Mah, io o beau ca e ieftina si ca e mai moale la ficat decat tariile. Mie imi place mult mai mult o vodka, un wiskey, un coniac sau chiar si un vin bun. Bine, vara cand e cald, nu se compara nimic cu o bere rece, parca nici cu apa nu iti trece de sete asa cum trece cu berea.
  La mine e si chestia ca beau repede “la poveşti şi dezbateri”(cum ai zis tu) si daca am o tarie in fata si beau din ea la fel de des ca din bere .. nu mai prind finalul discutiei.. 😛

  reply
 • Berea iti da stabilitate mai mare in discutii si daca esti bun (la baut bere), te poti tine de ea pana dimineata.
  Berea este un ceai cu un upgrade foarte bun. 😛
  Lumea, in general o bea deoarece e primul pretext pentru care se aduna. 😀
  Inca o chestie buna e ca berea vine intr-o gramada de sortimente, iar daca intr-o seara nu ai chef de gustul amarui atunci mai adaugi un strop de sirop din fructul tau preferat si gata, ti-ai facut berea ta, sau iti alegi alt sortiment de bere.

  reply
 • “Bem bere pentru ca berea se numeste “bere” si “bere” suna al dracu de tare.”
  E un motiv foarte intemeiat. 😀 :))

  reply
 • Ai dreptate, nici mie nu-mi place intotdeauna gustul berii dar cateodata mi se face o pofta… Celalat avantaj al berii este ajutorul in socializare, iesim la o bere unde bem bere si povestim, si cu cat mai multa bere avem la bord avem tot mai mult de spus 😀

  reply
 • De ce bem bere? De ce beau bere ? Probabil ca azi imi aduce aminte de vremurile cand eu si berea eram prieteni apropiati.Povestea a inceput de pe vremea cand am inceput sa asist la productia berii,incarcarea ei in `autotrenurile’ de prin toata tara,plimbari in comapnia ei ,apoi distribuirea ei in toata tara, pe unul din `autotrenuri` ,ca mai apoi sustinator,dar si cunoscator al brandului,dar si a producatorului `local`, care dupa tot acest parcurs, inca ma mai intreaba: De ce mai bei bere ? – De fiecare data cand o beau, o redescoper in fel si feluri daca insist,culmea e ca niciodata nu ma plictisesc,mereu la fel dar cu totul diferit,poate fi o companie placuta daca o intelegi.

  reply
 • Shininq

  La mine e simplu: o beau pentru ca imi place gustul, e racoritoare (mai ales vara) si pentru ca ies cu baietii la ‘o bere’.

  reply
  • kzdlr ala

   bericä = termenul pentru 10 beri
   cand este timp si ne permite si bugetul preferam sa iesim la “o berica” in loc sa iesim la “o bere”. sa vedeti atunci discutii 🙂

   reply

Post a Comment