Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
9° C
TOP

De ce nu sunt eu Vegetarian

Pentru ca mie imi plac animalele. cred că totuşi trebuie să detaliez….   Oare cu ce să încep…. medical…. religios …. personal.

Medical

Carnea, grăsimile , ouăle, laptele , cola, cafeaua , ardeiul pişcos, ciorba de fasole boabe cu ciolan…. absolut toate sunt nasoale pentru tine.  Mori , crăpi în loc să trăieşti 80 de ani-90- 100 de ani, vei trăi 40-50-60 de ani absolut formidabili. Cu grătare, cu slăninţă , cu alcool…. cu colesterol în artere, la inimă şi la creier…. nu o să mai poţi face sex după 45 -50 de ani că nu mai ai cu ce…. dar câtă pofta de sex ai până atunci… după nişte mese aşa de bune.

Pai mă fraţilor acum să nu vă supăraţi pe mine dar prefer 50 de ani absolut minunaţi în care eu mă bucur în fiecare clipă decât să mă plictisesc 80-100 cu sălăţică. nu mai punem la socoteală că din punct de vedere fiziplogic am fost construiţi ca să halim fiinţele inferioare nouă.   Iar dacă e să o luăm  pur ştiinţific întotdeauna în vârful piramidei trofice se află cel mai puternic şi mai inteligent animal. de ce ai vrea să fii pe aceeaşi treaptă cu vaca şi oaia?

A treia chestie ar fi că dacă mănânci carne de animal , când e stresat animalul secretă fel de fel de substanţe care sunt toxice.  De zici că soia aia modificată genetic  a fi mai sănătoasă. Unde mai pui că e ok pentru un adult 100% dezvoltat fizic să renunţe la carne dar cu un copil mic , în creştere , ce faci? el are nevoie de proteine , de aminoacizi , de colesterol(de-ăla bun) nu poţi să-l creşti armonios cu mazăre.

Religios – partea mea preferată – cel mai corect ar fi să-i spunem din punct de vedere spiritual

Cineva zicea că trebuie să avem grijă de trupul nostru că trupul e altarul lui Dumnezeu…. Ok dar de ce ar face Dumnezeu altar cu Fund? adică …. a văzut careva budă în Biserică?

Partea a doua…. că săracile animale… că au şi ele sufleţel. Dar ele când se mănâncă între ele e ok? dacă ne papă un tirgrişor sau un ursuleţ lui nu îi e greaţă? adică ce, noi n-avem sufleţel ?

Varianta 3 că aşa ne purificăm ca budiştii sau ca ai noştri călugări asceţi. Super minunat…. dar din punct de vedere fiziologic ar trebui ca după moarte să putrezim şi să îngrăşăm pământul.  Nu să ajungem chestii cartonate pe care le pupă babele la sărbători şi pentru care se calcă cretinii în picioare.  Căci în cazul în care nu ştiaţi moaştele alea  budiste sau ale altor sfinţi creştini  se păstrează aşa lung timp pentru că posesorii acelor carcase au un regim alimentar super purificator cu scoartă de copac , fără apă , alte minunăţii astfel ca trupul este secat de toate.  adică după ce mori nici măcar de îngrăşământ nu eşti bun… pentru mine nu e opţiune. În plus e doar e chestie de orgoliu vrea tipul/tipa să rămână în History.

Şi 4 …. de ce i-ar păsa cuiva(gen dumnezeu alah krishna) în lumea asta ce mănânci tu ca individ. S-au terminat problemele lumii?

Personal

Acuma pentru mine mâncarea şi mâncatul sunt religie. Eu chiar trăiesc ca să mă bucur de mâncare, de cultura din spatele ficărei mâncări, de istoria ei şi de socializare. Ziceţi voi sincer cel mai bun Team Building  nu e când drojdiţi ceva cu băieţii  în jurul grătarului?  Iar să faci vinete pe grătar în loc de ceafă sau ciupercuţe în loc de mici mi se pare o infracţiune la fel de mare ca violul sau crima şi ar trebui pedepsită cu închisoarea….

În plus de ce ai avea atâta creier să faci nişte mâncăruri elaborate …. şi să mânânci frunze, plante şi seminţe? adică nu vi se pare că e un semn de civilizaţie e faptul că poţi să mânânci ce vrei când vrei.  Că nu prea aud pe nimeni să se plângă de duş , de telefon sau internet. Şi astea sunt semne de civilizaţie….

Mai mult decât atât,   salata nu se mănâncă în loc de felul principal… ci ca şi garnitură la felul principal.

 

Legenda:

Soia nu e carne….

Animal înseamnă orice mamifer , pasare sau reptila sau amfibian( şi porc şi şopârlă).

Biserică= orice loc unde se preaslăveşte numele unui zeu sau mai mulţi întru prostirea poporului.

Poza e furată de pe zazzle.com

Comments (4)

 • Si eu am avut o perioda cand visam numai gratare dar m-am schimbat si acum mananc mai variat. Nu sunt vegetarian dar mananc mai multe legume, si sa stii ca vinetele si ciupercile pe gratar sunt foarte bune, merg cu un carnacior 😉

  reply
 • john

  Salut Mihai,
  Foarte dragut postul tau, dar…
  Ai ajuns la doctor sa-ti spuna ca ai colesterol extrem de mare si ca daca nu iti schimbi felul in care mananci si sa te apuci de sport poti avea probleme la varsta pe care o ai?(nu stiu cati ani ai dar sa zicem intre 28 si 32)
  Daca cei 50 de ani ii traiesti, 30 cum vrei tu si 20 in spitale…poate asa ajungi sa vezi altfel lucrurile.
  Ai suferit de ceva pana acuma astfel incat sa necesite sa ti regim si sa mananci carne slaba si doar fiarta?
  Sa sti ca este si asta un stil de viata si sa sti ca poti sa gasesti placeri si in acest stil de viata.

  Si ca sa termin nici mie nu-mi plac extremistii, mai ales cei care vorbesc despre religie asa cum o faci tu.
  Ai perfecta dreptate dar o expui intr-un mod gresit si uiti niste lucruri. Controlul maselor a facut ca lumea sa fie asa cum este…dar poate mai citesti si intelegi.

  O zi buna si pofta mare 😉

  reply

Post a Comment