Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
22° C
TOP

De Ora Pământului suntem împreună, indiferent de distanță

🌎 Ora Pământului (Earth Hour) este cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie, ce a luat naștere în 2007, la Sydney. De atunci și până azi, a adus împreună miliarde de oameni, online și offline, pentru un scop comun – acela de a proteja planeta, singura casă pentru noi și cei dragi.

Știm că, în acest moment, întreaga planetă suferă din cauza unui foarte mare și ucigaș inamic, noul virus COVID -19, virus care ne-a provocat și continuă să ne provoace mari și nenumărate griji, frici, pierderi de vieți și grele zile în autoizolare/carantină sau, și mai rău, spitalizare. În această perioadă, un foarte mare număr dintre noi suntem ”captivi” în casă, unii lucrăm de acasă, alții avem programul scurtta la joburi și revenim sub ”acoperișul” casei noastre. Multe luminițe aprinse, multe case luminate…trebuie să avem grijă de al nostru drag Pământ și în aceste grele momente.

Ora pământului

🔔 Și anul acesta, de Ora Pământului când vom fi din nou împreună, cel puțin o oră, de la ora 20:30 la 21:30.

Cum? Online. În ciuda tuturor barierelor, am colaborat și, împreună, am reușit să schimbăm legi, ne-am schimbat obiceiurile, am învățat și am povestit și altora ce pot să facă, zi de zi, mai mult decât o oră, pentru Planetă.

💚 Earth Hour înseamnă și o oră pentru noi, în care să ne aducem aminte că în momente dificile nu suntem singuri și că, deși suntem la distanță, putem să ne unim forțele și să obținem rezultate importante. Într-un singur glas, ne putem face vocea auzită online, pentru a obține angajamente clare de la liderii mondiali.

🐼 Așa că anul acesta, sâmbătă, 28 martie 2020, suntem împreună online, pe pagina de Facebook WWF-România. #stamacasa

💡De la ora 20:30 și până la 21:30 stingem lumina, gestul simbol al mișcării, și ne conectăm online.

📚 De la ora 20:00, Monica Davidescu citește pentru cei mici „Galileo Galilei. Colectia Micii eroi”, iar de la 20:30, citim la lumânare „Miracolul vieții pe Pământ. Povestea evolutiei” (de la Editura Litera).

🎬 De la 20:30 poți urmări în premieră documentarul „Parcurile americane” (52’) pe ntdfilm.ro/parcurile-americane (unde poți vedea acum trailerul).
Dan Dinu și Cosmin Dumitrache te vor ghida prin 11 parcuri naționale americane pentru a afla cum a început conservarea naturii în SUA și ce putem învăța de la ariile lor protejate.

🎶 Dacă vrei să asculți muzică live, de la 20:30 Dora Gaitanovici va fi alături de noi, cu un recital surpriză. O știi de la Vocea României, unde în 2018 a fost unul dintre cei patru finaliști, dar și pentru că probabil ai fredonat una dintre piesele ei.

🎤 De la 21:00, Rockabella cântă, special pentru tine, direct din sufragerie, piese cunoscute și cel mai nou single, „Arată-te”. În noul lor album, Rockabella explorează ideea vulnerabilității ca act de curaj, ca poartă spre conexiune. Îi mai poți asculta și aici: https://rockabella.ro/

Până atunci, te invităm să îți faci vocea auzită, pentru Planetă 👉ora-pamantului.ro

Stay home, stay safe and help the planet! 🙂

Post a Comment