18 Jun, Tuesday
0° C
TOP

Despre Tigani , Valori si alte chestiuni asemanatoare

Am un chef de învăţat şi un spor… de zici că e proces de dezvăţare, d-na Conf. Bălaşa vă salut să ştiţi că n-am putut învăţa pentru că neurologia are acelasi rost pentru mine ca şi fizica cuantica: bine că exista oameni care să o înveţe că rămânea domeniul neacoperit.

În ultima vreme mă uitam aşa prin jur, am mai vorbit cu prietenii , chestii de-astea şi toată lumea are o problemă cu ţiganii(şi unii mai au şi cu ungurii dar pentru aia va fi articol separat). Nu contează dacă e manelist, hoţ, gabor, cerşetor, intelectual(chiar există) om de succes sau exemplu de înaltă cultură.  E ţigan deci naşpa ! ce bine era dacă trăia Hitler că-i rezolva pe toţi.

Bine atitudinea asta la noi românii se aplică în general peste tot….  e naşpa pentru că: e moldovean, oltean, batran, adolsecent, are bani, n-are bani, ungur, femeie, american, francez, chinez, arab, turc you name it. Cel mai bine e sa fii român, mediu, să stai la bloc, dar să ai casă de vacanţă, maşină nici scumpă nici ieftină, fără prea multe studii şi fără prea mulţi bani, să fii bărbat.

Dar de vă zic de ţigani? Păi pentru că vreau să vă dau câteva exemple de ţigani cetăţeni români care au realizari mai mari sau foarte mari.

Primul care îmi vine în minte e Damian Draghici un om care a terminat cea mai prestigioasă Academie de Arte din lume Juilliard Academy din Statele Unite Magna cum Laude.  A cântat cu o mulţime de vedete din jazz şi nu numai… şi cred că e singurul român care a câştigat un premiu Grammy. şi da, e ţigan şi da printre altele ştie şi cântă muzică lăutarească şi ţigănească.

DAMIAN DRAGHICI

Vezi mai multe video din muzica

Al doilea care îmi vine în minte e Florin Salam. Da ştiu cântă manele , pe la nunţi face tot felul de nebunii, i-a murit nevasta etc. OK, dar pe lângă asta omu a semnat cu Universal Music Europe, a fost difuzat pe BBC one , cântă cu Goran Bregovici şi apare pe acelaşi album cu Eric Clapton. aaaa da şi ăsta e ţigan….  are rost sa mai pun un video?

 

Să mai zic de Inna?(nu e ţigancă) care da nu ştia engleză la început care pe lângă muzica ce nu este neapărat de aceeaşi calitate ca a celor de mai sus e parte dintr-o echipă de 4 oameni care au rupt baraca în două în ceea ce înseamnă managementul şi promovarea unui artist online. citiţi prin forbes mai multe. nu avem nici un artist român care măcar să o gâdile pe aproape la nivelul la care a ajuns…

Dar voi  , noi, poporul român avem super deşteptul şi cultul obicei prost să ne distrugem orice valori avem. Noi suntem prea inteligenţi ca să ne mândrim că avem nişte români în topurile mondiale…. îi facem muci , îi denigrăm , ne pişăm pe ei şi stăm şi plângem ca ţara asta merge prost. hai să ascultăm Cătălin Crişan, Pheonix şi Holograf şi Ştefan Bănică…. că ăştia sunt cei mai tari din sat!

Ştiţi cum fac Americanii când sau Englezii când au un artist super tare? a doua zi după ce a ajuns vedete fac minim 10 business-uri legate de artistul respectiv si fac bani. Fac turism, fac materiale promoţionale, fac ciocolată şi biscuiţi, orice ca să creeze locuri de muncă, să faca bani şi să crească economia.

Dar nu ştiu de ce mă mir sincer…. asta e obicei prost şi nu are legătura numai cu artiştii ci cu orice. Mă gândesc doar la Dumitru Prunariu singurul Cosmonaut Roman care a zburat in spaţiu şi care a trebuit să fie Decorat de Rusia ca să nu moară de foame. Că deh…. n-avea semnată cartea de muncă pentru perioada cât s-a pregătit de zburat în spaţiu şi nici foaia de delagaţie nu era semnată la destinaţie.

Anyway… ce exemple de valori Româneşti aveţi ? sau astea nu sunt…

Comments (10)

 • Mai mare decat Inna e Eduard Maya:D Si e roman! Damian Draghici<3<3<3

  reply
 • Adi

  hai ca pun eu video cu salam .. http://www.youtube.com/watch?v=owjl5xRhr4g :))))

  reply
 • Mihai, Eduard Maya are datorii pt ca a fost dat in judecata ca si-a reziliat un contract…asta nu se pune…

  reply
 • Dani

  pai nu tu te plangeai de cersetori (care tot tigani erau) ?

  reply
 • horatiu

  A fost grea sesiunea de esti asa confuz. Vorbesti de tigani sau de romani? “Valorile” se stabilesc prin cantarire, diplome sau numarare?. Primul si ultimul Top100 cei mai mari romani e elocvent in acest sens.

  reply
  • horatiu

   Dai search si gasesti mintenas.

   reply

Post a Comment