Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
34° C
TOP
electric castle

Electric Castle: Day 3 & 4. See you next year, Bonțida!

Festivalul în acest an a impresionat categoric prin line-up în acest an, s-au decis să se revanșeze după problemele de anul trecut.

După Limp Bizkit și Florence and the Machine, sâmbătă și duminică am avut parte la Electric Castle de Bring me the Horizon și 30 Seconds to Mars.

Despre primele două zile, aici și aici.

Last Electric Castle days

Mi-am început sâmbăta cu Grimus pentru că, surpriză, drumul a fost foarte lejer și am ajuns mult mai repede decât mă așteptam (nu știu prin ce binecuvântare, îmi rămâne doar să mă înclin). Îi văd deja pentru a … probabil n oară, am și pierdut șirul. Îs băieți faini, numai buni de festival, merită văzuți.

Nils Frahm a fost… interesant. Nu pot să spun că am înțeles ce se întâmplă, dar părea foarte complicat ce făcea el pe scenă. Lumea a fost lejeră la el, stând pe păturici, savurând încet o bere. Le-am urmat exemplul.

Am stat o parte din concertul Bring me the Horizon și pot spune că am fost foarte impresionată de vizualuri, băieții știu să facă show (și m-au făcut să-mi fie ciudă că n-am văzut un confetti și la Florence sau Limp). Nu sunt iubitoare a muzicii lor, dar sunt convinsă că fanii le-au fost impresionați.

Nu puteau lipsi Subcarpați, iar anul acesta organizatorii le-au oferit slot-ul de la miezul nopții, fanii (adică probabil jumătate de festival) având parte în sfârșit de vizualuri și un spectacol pe cinste, care iese la iveală doar când se lasă întunericul.

A fost foarte nasol cu berea la doză, când au blocat toate dozele de Csiki Sor și Ciuc la toate barurile, lăsându-ne cu cele de 330 ml de Heineken sau cozile foarte lungi de la berea la pahar de la Beer Garden. Motivul invocat? Trebuie să vândă dozele de Heineken că nu le cumpără nimeni cu celelalte două lângă. No comment.

Îmi pare foarte rău că a trebuit să plec mai repede și nu am mai prins 30 Seconds to Mars și nici nu le-au transmis concertul live ca la alții, așa că m-am consolat cu story-urile altora. A părut foarte mișto, iar Leto friendly și cald.

Impresii generale

Din păcate nu am de unde să vă dau review-uri de la scenele de electro că nu m-am dus eu pe acolo mai deloc. De obicei la miezul nopții mă pregăteam de plecare. Însă din spusele prietenilor, a fost foarte mișto, mulți fiind încântați de românii de la Dance Garden (unii începeau la 10 dimineața, nu-mi pot imagina să fiu acolo la 10 dimineața 😀 ).

Mi-a plăcut foare mult cinematograful în aer liber din acest an, a fost o adiție foarte reușită, mai ales că puneau blockbustere care au fost nu foarte demult în cinematografe, iar la festival, să fim serioși, nu vrei să vezi filme triste românești să-ți rumegi întrebări existențiale în mijlocul unui concert. Am prins doar Ready Player One și Rocky, dar categoric recomand o chilluială acolo data viitoare cu un vin sau o bere. N-ar strica un program la filme data viitoare.

Nu m-am dat în lături de la media spaces împrăștiate prin tot festivalul, însă după prima, cea aflată în dreapta pieței de haine care mi-a dat un anxiety attack, le-am evitat pe celelalte. Don’t mind me, e o inițiativă foarte cool, sunt eu mai speriată și claustrofobă (de aia nici nu merg prin cluburi).

Harta din aplicația Electric Castle a fost tare nasoală. Am avut prieteni care vin pentru prima oară la festival și de nervi și-au șters aplicația, pentru că harta era absolut imposibil de folosit.

Cu cozile m-am distrat foarte tare anul acesta. Nu m-am mai chinuit să prind o masă la food van-urile preferate. Dacă erau doar câțiva oameni în față când treceam pe acolo îmi luam, dacă nu, nu (în față la Cimbru după concertul Florence cred erau cel puțin 35 de oameni. Oricât de mult aș iubi halloumi-ul ăla, nu mă bag într-un mosh pit pentru un sandwich). Însă erau și cozi inventate de festival goers, gen la inițialele luminate EC de lângă Castel unde la un moment dat erau vreo 50. Grea viața de influencer, îți faci singur de lucru.

Piața de haine și accesorii a fost pusă cam ca nuca-n perete acolo în mijlocul unei scene. Publicul trebuia sa stea înghesuit între compartimente, iar cei care își doreau să se uite la una-alta, făceau slalom sau rămâneau blocați o vreme. A fost foarte fain anul trecut cu locul respectiv ca scenă, chiar nu era nevoie de modificări. Sau să rămână piață, dar oarecum e lipsă de respect față de artiști să îi pui într-un loc unde se circulă și jumătate din cei prezenți nu îi bagă în seamă, ba chiar sunt iritați de mulțime.

Mari mulțumiri Lidl, care ne-au permis și în acest an să mâncăm și să bem cu bani puțini, dar și celor din Bonțida care ne-au oferit aceleași facilități, dar cu atmosferă de Zilele comunei.

Am apreciat de asemenea că au apărut mai multe spații acoperite în acest an, când bineînțeles că nu a plouat. Au fost măsuri de precauție foarte bine luate. Vremea în general anul acesta a fost de partea noastră, nu a fost prea cald, nu a plouat, a fost perfect. Iar cei ca mine care plecau devreme, nici nu au răbdat frig toată noaptea.

Sunt foarte curioasă să văd ce ne aduce festivalul anul următor. Cu toate că puțin probabil că mai vin cu autobuzul, va trebui găsită altă soluție.

Thank you, Electric Castle! (mai ales pentru Florence❤️)

Post a Comment