Târgu Mureş
21 Apr, Sunday
13° C
TOP

Experimentam VideoClipeee

Săptămâna trecută, pe utlima sută de metri, am anunţat, că în J’ai Bistrot, după proiecţiile NexT, experimentăm “VideoClipeee “.

Am anunţat că voi fi acolo, să văd cum merge proiectul pilot şi m-am ţinut de cuvânt. Am ajuns în jurul orei 21, şi am tras de un ceai (răcită fiind) până pe la 22 când a început. Muzica şi VideoClipele au fost 100% electronice.

În primele momente, persoanele aflate acolo, erau puţin derutate şi în deplină necunoştinţă de cauză, pentru că fiind doar un experiment, nu a fost anunţat din timp. Apoi a început : muzică bună şi clipuri antrenante (personal aş fi preferat lumea să danseze în faţa ecranului şi nu neapărat la bar sau în tocurile uşilor). Piesele aparţineau unor formaţii precum Soulwax, Sébastien Tellier, Tiga, Nightmares On Wax, LCD Soundsystem, Chromeo, Salmonella dub… Lumea, chiar dacă era implicată în vreo conversaţie, avea ochii nedezlipiţi de ecran. Dintre toate videoclipul meu preferat a fost “Burnin”  şi piesa şi clipul sunt captivante ca şi concept iar experimentele care mi-au rămas întipărite în minte au fost “Indigo” , Chilly Gonzales cu RSO şi “Le Grand Blond dancing One More Time”.
Am observat că muzica a pătruns în sufletul persoanelor aflate acolo, şi spun asta bazându-ma pe mişcările surprinse pe alocuri, în sincron pe rimt.
Mie mi-a plăcut foarte mult şi sper să continue acest experiment audio-vizual…

Mulţumim J’ai Bistrot şi mai vrem !

Post a Comment